Skip to main content

Επεισόδιο μεταξύ Αθανασίου-Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή(vid)

Ο Νίκος Δένδιας ανέγνωσε τα πρακτικά όπου καταγράφηκε η αντιπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να... διαολοστέλνει τον Χαράλαμπο Αθανασίου.

Σε φραστική επίθεση απέναντι στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπο Αθανασίου, που ζητούσε να λάβει τον λόγο, φέρεται να προέβη η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τα καταγγελλόμενα αδικήματα εναντίον δέκα πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

Ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου ζητούσε να λάβει το λόγο για να τοποθετηθεί επί της διαδικασίας για το αν είναι σωστό να στηθούν μία, δέκα ή έντεκα κάλπες, έτσι ώστε να συμπεριληφθεί και ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, όμως η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου αρνούνταν στον βουλευτή.

«Κύριε Αθανασίου τα νομικά αφήστε τα λοιπόν. Θέλετε να μιλήσετε νομικά, πολιτικά» είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου και, πιθανότατα νομίζοντας ότι έχει κλείσει το μικρόφωνο, ξέσπασε λέγοντας: «Αι στο διάολο...».



Η φράση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, ο οποίος ανέγνωσε τα πρακτικά όπου καταγράφηκε η αντιπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να... διαολοστέλνει τον Χαράλαμπο Αθανασίου.

Η ίδια διέψευσε τη συγκεκριμένη δήλωση αρχικά ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε να ανακαλέσει τη δήλωσή της.

Οπως ανέφερε ο κ. Δένδιας καταγράφεται επί λέξει:

«Προεδρεύουσα (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου)

Σας παρακαλώ κύριε Αθανασίου, τα νομικά αφήστε τα, θέλετε να μιλήσετε νομικά, πολιτικά ότι θέλετε, έχετε εκπροσώπους να μιλήσουν και από κάτω... "αει στο διάβολο"».

«Εγώ το είπα»; Ηταν η αντίδραση της κ. Χριστοδουλοπούλου για να συμπληρώσει ο κ. Δένδιας ότι «ο κ. Αθανασίου δικαιούται να λάβει τον λόγο» ενώ ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά η φράση.

«Δεν τον έθιξα» τον διέκοψε η αντιπρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε... «Πρώτον εγώ δεν το άκουσα όπως δεν το άκουσε κανείς. Να εξαλειφθεί από τα πρακτικά δεδομένου ότι όποιος το είπε ήταν όχι απλά αστοχία και αγένεια αλλά οτιδήποτε άλλο», συμπλήρωσε.