Skip to main content

Κορυφώνεται η μάχη για την πρόταση μομφής: Ομιλίες Τσίπρα - Μητσοτάκη

Τα βέλη τους θα διασταυρώσουν σήμερα Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη Βουλή οι τόνοι είναι ήδη ανεβασμένοι μετά τις αναφορές Μπαρμπαρούση

Σήμερα κορυφώνεται στη Βουλή η πολιτική μάχη μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. 

Τα βέλη τους θα διασταυρώσουν σήμερα Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης με κεντρικό θέμα των ομιλιών τους τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία θα κορυφωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων θα μιλήσουν από το βήμα της Βουλής και θα επιχειρηματολογήσουν.

Θα ακολουθήσει η κρίσιμη ψηφοφορία, με το βλέμμα όλων να στρέφεται στα έδρανα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι οποίοι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη συμφωνία για το Σκοπιανό. Παρ’ όλα αυτά, έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου η χώρα να βγει από τα μνημόνια.

Η ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 2.00 το μεσημέρι. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης των κοινοβουλευτικών εργασιών έως αργά το βράδυ του Σαββάτου, προκειμένου να λάβουν τον λόγο όσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές.

Στη Βουλή οι τόνοι είναι ήδη ανεβασμένοι μετά τις αναφορές Μπαρμπαρούση περί πραξικοπήματος  αλλά και τις αντιπαραθέσεις μελών του Κοινοβουλίου, όπως ο Ν. Κοτζιάς και η Ντ. Μπακογιάννη.