Skip to main content

Βούλιαξε στα Πηγάδια ο Ηρακλής, ήττα 3-1 από την Ξάνθη (video)

Οι κυανόλευκοι γνώρισαν την όγδοη ήττα τους στο πρωτάθλημα και παραμένουν καθηλωμένοι στον βυθό του βαθμολογικού πίνακα.

Την ήττα με 3-1 γνώρισε ο Ηρακλής από την Ξάνθη στα Πηγάδια για την 16η αγωνιστική της Super League.

Παρά το γεγονός ότι οι κυανόλευκοι έχασαν καλές ευκαιρίες (αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Λουκίνα στο φινάλε), οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των παικτών του Σάββα Παντελίδη και με μπροστάρη τον Χαμζά Γιουνές που βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα (έφτασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ τον Ιντέγε Μπράουν με 12 γκολ) παραμένουν στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι κυανόλευκοι παραμένουν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 7 βαθμούς (δύο παιχνίδια λιγότερα με Βέροια εκτός έδρας και Κέρκυρα εντός έδρας) ενώ αντίθετα η ακριτική ομάδα συνεχίζει να εντυπωσιάζει καθώς βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 31 βαθμούς.

Ο Ηρακλής μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και απείλησε για πρώτη φορά στο 7΄όταν ο Λουκίνας γύρισε τη μπάλα και ο Ζίβκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Μάλιστα τρια λεπτά αργότερα ευτύχησε να προηγηθεί όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και ψαλιδάκι του Ρούσσου, η μπάλα έφτασε στον Πασά και αυτός από θέση βολής πέτυχε το 0-1.

Η Ξάνθη αύξησε την πίεσή της με στόχο να φτάσει στην ισοφάριση αλλά δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Γηραιού.

Στο 25΄όμως ο διαιτητής Αρετόπουλος έδειξε πέναλτι σε φάση με πρωταγωνιστές τους Βασιλακάκη-Μοντέιρο και με τον Γιουνές να ευστοχεί από τα 11 βήματα, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1.

Στο 30΄οι φιλοξενούμενοι έχασαν καλή ευκαιρία για να προηγηθούν εκ νέου όταν ο Μοντέιρο εκτέλεσε κόρνερ και ο Στάμου πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στην ακριτική ομάδα όταν στο 38΄ο Τριάδης εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Χουάντερσον απέκρουσε σε κόρνερ.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε στον Ηρακλή όταν στο 60΄μετά από εξαιρετική αντεπίθεση ο Πασάς βρήκε τον Λουκίνα αλλά ο Ζίβκοβιτς τον σταμάτησε παραχωρώντας κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η ψυχρολουσία για τους κυανόλευκους όταν ο Τριάδης έκλεψε την μπάλα από τον Ιντζόγλου στον χώρο της μεσαίας γραμμής και με ατομική προσπάθεια νίκησε τον Χουάντερσον για το 2-1.

Το τελειωτικό χτύπημα στο Γηραιό έδωσε στο 71΄ο Χαμζά Γιουνές όταν αυτή την φορά ο Ρούσσος υπέπεσε σε τραγικό λάθος στον χώρο του κέντρου, ο Τριάδης έκλεψε την μπάλα και πάσαρε στον Τυνήσιο επιθετικό που τελείωσε τη φάση για το 3-1.

Η τελευταία αξιοσημείωτη φάση της αναμέτρησης ανήκε στους φιλοξενούμενους όταν στο 88΄κέρδισαν πέναλτι από ανατροπή του Φλίσκα στον Λουκίνα με τον αμυντικό της Ξάνθης να αποβάλλεται μάλιστα με δεύτερη κίτρινη κάρτα αλλά ο Έλληνας επιθετικός δεν κατάφερε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς από τα 11 βήματα.

Δείτε τα πλήρη στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Γιουνές (Κώστας 87΄), Σολτάνι (Λάζιτς 58΄), Καμαρά, Βασιλακάκης (Ράνος 80΄), Γουάλας, Φλίσκας.

Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Στάμου, Τζανετόπουλος, Μοντέιρο, Ιντζόγλου (Ηλιάδης 74΄), Πασάς (Γροντής 74΄), Αγγελόπουλος (Λεοζίνιο 63΄), Ρούσσος, Λουκίνας, Κούρος.