Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
x

ΒΟΥΤΣΗΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ

Οι συζητήσεις για το Κυπριακό βρίσκονται σε ένα καλό σημείο, ξεκίνησε μια διαδικασία που κάποτε θα κλείσει, υποστήριξε ο πρόεδρος της Βουλής.

Απέκλεισε τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει άμεσα, λέγοντας πως «δεν πρέπει να φτάσουμε στην Άνοιξη».

Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Βούτσης σχολίασε τις εκτιμήσεις του κ. Κούλογλου, ότι υπάρχει μία επιχείρηση του κ. Σόιμπλε για πτώση της ελληνικής κυβέρνησης.

«Μπορεί να υπάρχουν τέτοιες ιδέες και σκέψεις του Σόιμπλε ή όποιων άλλων, αλλά ούτε είναι πλειοψηφικές, ούτε κυρίαρχες ούτε, νομίζω, θα παίξουν τον ρόλο τους στην τελική διαπραγμάτευση και το αποτέλεσμα», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

Για το Κυπριακό, ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι «βρισκόμαστε σε καλό σημείο» και πρόσθεσε:

«Θα σας καταθέσω ευθέως την αισιοδοξία μου ως προς το ότι ξεκίνησε μία διαδικασία που θα έχει κάποτε ένα τέλος. Θα είναι μία διαδικασία ανοικτού τέλους, όπως την προσδιορίζουν κορυφαίοι ευρωπαίοι παράγοντες, αλλά φαίνεται ότι έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας που έχουν τον δικό τους ρόλο, σε σχέση με τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

«Ακόμα και αν δεν τελειώσει -που είναι πιθανό- με αποτέλεσμα συγκεκριμένο εφ’ όλης της ύλης, η πολυμερής, θα μείνει ανοικτή η διαδικασία. Όσα έχουν κατατεθεί θα ισχύουν σαν απόψεις για παραπέρα συμβιβασμούς. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο», κατέληξε ο κ. Βούτσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ