Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
x

ΒΟΥΤΣΗΣ: ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο πρόεδρος της Βουλής είπε πως δεν υπάρχει κάτι που συσκοτίζει την πορεία προς την καθαρή έξοδο χαρακτηρίζοντας άκαιρη τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές

«Η χώρα πρέπει να βγει από την κρίση με καθαρό προοδευτικό πρόσημο και με την κοινωνία όρθια», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Νίκος Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κάτι να συσκοτίζει την πορεία προς την καθαρή έξοδο, δεν επαληθεύτηκαν τα κακά σενάρια και ότι επαληθεύτηκε η εκτίμηση πως ο οδικός χάρτης πηγαίνει με καλό, σωστό ρυθμό.

Ο κ. Βούτσης τόνισε πως δεν υπάρχουν νέα μέτρα: ό,τι έχει προνομοθετηθεί, είναι μέρος της συμφωνίας του 2015.

«Όσο καλύτερα θα πηγαίνει η ελληνική οικονομία, τόσο τα αρνητικά μέτρα, τα οποία έχουν αναληφθεί ως υποχρεώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος που θα λήξει τον Αύγουστο, θα μπορούν να επανεκτιμηθούν και να εξισορροπηθούν» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, είναι άκαιρη η συζήτηση για πρόωρες εκλογές, και εξέφρασε την έκπληξή του για το αίτημα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών από την Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Βούτσης δήλωσε υπερήφανος που είναι πρόεδρος της Βουλής «στη Β’ Σύνοδο της οποίας προσχώρησε με ικανή πλειοψηφία στο σύστημα της απλής αναλογικής, έστω και για τις μεθεπόμενες εκλογές».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ