Skip to main content

Βούτσης:Εγκληματική παγίδα για το ίδιο το πολιτικό σύστημα το άρθρο 86

«Όποιος κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει θα πάρει στη συζήτηση την Παρασκευή τις κατάλληλες απαντήσεις με επιχειρήματα», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής

Εγκληματική παγίδα που «έχει στοιχίσει και στο ίδιο το πολιτικό σύστημα» χαρακτήρισε το άρθρο 86 του Συντάγματος, ο Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Αθήνα 9.84», προσθέτοντας ότι «όποιος κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει θα πάρει στη συζήτηση την Παρασκευή τις κατάλληλες απαντήσεις με επιχειρήματα».

Αναφερόμενος δε ειδικότερα στην υπόθεση Novartis ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «αναδεικνύεται τώρα και από το απίστευτο πρόσφατο κύκλωμα που είχε στηθεί γύρω από τα φάρμακα ότι έχει γίνει πάρτι σε αυτόν τον τομέα, πλην όμως η Βουλή, έκανε και κάνει ότι μπορεί για να μην παραγράφονται αυτές οι υποθέσεις».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς, μεταξύ άλλων, για τη συζήτηση του πορίσματος της υπόθεσης Novartis στη Βουλή, η οποία έχει οριστεί να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 18 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Δεν είναι δυνατόν να κλείνουμε τα μάτια μας σε υποθέσεις, οι οποίες βρίσκονται στη δικαστική βάσανο και διερεύνηση. Η Βουλή αυτό κάνει και το κάνει κατά τη γνώμη μου, πάρα πολύ καλά. Θα μας δοθεί η ευκαιρία στη συζήτηση της ερχόμενης Παρασκευής να μιλήσουμε και για την εγκληματική παγίδα που έχει στοιχίσει και στο ίδιο το πολιτικό σύστημα, το περίφημο άρθρο 86 του Συντάγματος. Και όποιος κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει θα πάρει στη συζήτηση την Παρασκευή τις κατάλληλες απαντήσεις με επιχειρήματα».

Ο κ. Βούτσης εξήγησε ότι «αυτό το άρθρο λέει ότι αμελλητί όταν αναφέρεται κάτι εναντίον...πχ "του Βούτση" πρέπει να σταλεί στη Βουλή και άρα δένει τα χέρια της δικαστικής εξουσίας να διερευνήσει για..."τον Βούτση", τις διασυνδέσεις, τους λογαριασμούς, τα επιπλέον στοιχεία, να καλέσει μάρτυρες... Η Βουλή από την άλλη, λόγω παραγραφικών προθεσμιών, όταν παίρνει αυτές τις δικογραφίες ή πρέπει να τις οδηγήσει σε παραγραφή η ίδια ή να κάνει μια εξέταση σαν αυτήν που έγινε στην Επιτροπή που προηγήθηκε και να την επιστρέψει στη Δικαιοσύνη ενθαρρύνοντάς την να συνεχίσει για τα επιπλέον αδικήματα» και κατέληξε:

«Μιλάμε δηλαδή για τραγέλαφο, ο οποίος οδηγεί όχι απλά σε παραγραφές, αλλά σε έκπτωση, σε κατάπτωση το πολιτικό σύστημα. Να μην σηκώνουν λοιπόν το δάκτυλο και να μιλάνε για σκευωρία. Ευτυχώς και αυτό θα αποδειχθεί κατά τη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη κι όλοι θα βγουν αθώοι ή οι περισσότεροι ή οι λιγότεροι ή θα αποδειχθεί πως ήταν μια φούσκα, εγώ δεν πιστεύω πως ήταν μια φούσκα. Αναδεικνύεται τώρα και από το απίστευτο πρόσφατο κύκλωμα που είχε στηθεί γύρω από τα φάρμακα ότι έχει γίνει πάρτι σε αυτόν τον τομέα, πλην όμως η Βουλή, έκανε και κάνει ότι μπορεί για να μην παραγράφονται αυτές οι υποθέσεις».