Skip to main content

Βρετανία: Επίθεση Κόρμπιν κατά Μέι - «Εκπροσωπεί την ελίτ»

Ο ηγέτης του βρετανικού Εργατικού Κόμματος κατηγόρησε την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι υποστηρίζει φοροαπαλλαγές για τους πλουσιώτερους.

Ο ηγέτης του βρετανικού Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν επιτέθηκε φραστικά εναντίον της ελίτ που εκπροσωπείται, σύμφωνα με τον ίδιο, από το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα, τους οποίους υποστηρίζει ότι μπορεί να κερδίσει στις πρόωρες εκλογές της 8ης Ιουνίου, παρά το γεγονός ότι υπολείπεται κατά πολύ στις δημοσκοπήσεις.

Αυτό που παίζεται σ' αυτές τις εκλογές «είναι το κατεστημένο εναντίον των ανθρώπων», δήλωσε ο κ. Κόρμπιν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την πρώτη προεκλογική ομιλία του στο Λονδίνο, μία ημέρα αφού το κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την εκλογική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί τρία χρόνια νωρίτερα απ' ό,τι ήταν προγραμματισμένο.

«Το Συντηρητικό Κόμμα είναι το κόμμα των προνομιούχων», τόνισε, κατηγορώντας την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι είναι υποστηρίκτρια φορολογικών απαλλαγών για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους πλουσιότερους, ενώ την ίδια ώρα περικόπτει κοινωνικές δαπάνες και παραδίδει στη λαϊκή μήνη τους μετανάστες και τους αποδέκτες κοινωνικής αρωγής.

«Είναι κανονισμοί του παρελθόντος που διοχεύτευσαν τα πλούτη προς μια μικρή ελίτ», είπε ακόμη ο αρχηγός του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου βρετανικού κόμματος.

Αντιμέτωπος με δημοσκοπήσεις που προδιαγράφουν ηχηρή ήττα του κεντροαριστερού Εργατικού Κόματος, ο Τζ. Κόρμπιν υποστήριξε ότι μπορεί να αντιστρέψει την τάση, προτείνοντας ένα πρόγραμμα «για όλους τους Βρετανούς και όχι μόνο για μερικούς».

«Δυόμιση χιλιάδες νέοι εντάχθηκαν στις τάξεις μας ήδη μέσα σε 24 ώρες», υπογράμμισε ο ηγέτης των Εργατικών.