Skip to main content

Βρετανία: Ένοπλος κρατά δύο ομήρους σε εμπορικό κέντρο (φωτο)

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως ο δράστης κρατά όμηρους τον διευθυντή και έναν νεαρό - Δεν συνδέουν το περιστατικό με τρομοκρατία οι βρετανικές αρχές

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει «περιστατικό σε εξέλιξη» σε πάρκο ψυχαγωγίας στο Νανίτον της κεντρικής Αγγλίας, ειδοποιώντας του πολιτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Η αστυνομία του Γουόρικσιρ στην κεντρική Αγγλία δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες στον λογαριασμό της στο Twitter αλλά οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποδηλώνουν ότι υπάρχει ένοπλος, ο οποίος έχει συλλάβει ομήρους στον χώρο, ο οποίος περιλαμβάνει κινηματογράφο και αίθουσα για μπόουλινγκ.

Μάλιστα αυτόπτης μάρτυρας, o 16χρονος μαθητής Ίντεν Τζέιμς, δήλωσε στον Guardian ότι μόλις έφτασε στον κινηματογράφο είδε τον χώρο να εκκενώνεται διότι, όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί, ένοπλος βρισκόταν στον χώρο του μπόουλινγκ.

«Ο ένοπλος κρατά ομήρους τον διευθυντή και έναν 17χρονο. Ο νεαρός που είναι ψηλός, σωματώδης και φορά μαύρο T - shirt, βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με την αστυνομία για λογαριασμό του ενόπλου. Δεν ξέρουμε όμως ποιες είναι οι απαιτήσεις του δράστη, καθώς η αστυνομία δεν μας επιτρέπει να πλησιάσουμε».

Τον χώρο έχουν περικυκλώσει 30 περιπολικά, σκύλοι της αστυνομίας και ένα ελικόπτερο οπότε η κατάσταση μοιάζει ελεγχόμενη» δήλωσε ο Τζέιμς.

Εικόνες στο Twitter δείχνουν πλήθος περιπολικών που έχουν σπεύσει στην περιοχή, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δρόμοι που οδηγούν στο πάρκο έχουν αποκλειστεί.

Δημοσιογράφος της Coventry Telegraph, αλλά και αυτόπτες μάρτυρες που δημοσιεύουν πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφεραν ότι ελικόπτερο ασθενοφόρο προσγειώθηκε στην περιοχή, όπου έχουν σπεύσει και άλλα ασθενοφόρα.

Η αστυνομία, με ανακοίνωσή της, ενημερώνει τους πολίτες και τους προτρέπει να αποφύγουν την περιοχή, ωστόσο με νεώτερη ενημέρωση υπογραμμίζουν ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.