Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
x

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΡΩΣΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ

Στο βίντεο ντοκουμέντο απεικονίζεται ο Ρώσος πρώην πράκτορας και στο πλευρό του η 33χρονη του κόρη του. Είναι οι τελευταίες του στιγμές πριν χάσει τις

Ενας Ρώσος πρώην πράκτορας και η κόρη του νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από έκθεσή τους σε άγνωστη ουσία στο Σάλσμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία διευκρινίζοντας ότι ένα μέλος των υπηρεσιών παροχής Πρώτων Βοηθειών παραμένει επίσης στο νοσοκομείο.

Πατέρας και κόρη δεν φέρουν εμφανή τραύματα και οι αρχές εκτιμούν ότι έπεσαν θύματα δηλητηρίασης.

Στο βίντεο ντοκουμέντο απεικονίζεται ο Ρώσος πρώην πράκτορας και στο πλευρό του η 33χρονη του κόρη του. Είναι οι τελευταίες του στιγμές πριν χάσει τις αισθήσεις του.

Περπατούν σε ιταλικό εστιατόριο στο Σόλμπερι στη Δυτική Βρετανία. Λίγα λεπτά αργότερα, πατέρας και κόρη σωριάζονται σε ημιθανή κατάσταση σε ένα παγκάκι.

Ο πρώην Ρώσος πράκτορας είχε καταδικασθεί σε 13 χρόνια κάθειρξη, το 2006, για προδοσία στη Μόσχα για την παράδοση των ονομάτων δεκάδων ρώσων πρακτόρων στη βρετανική υπηρεσία αντικατασκοπείας MI6, σύμφωνα με βρετανικές αστυνομικές πηγές.

Η ρωσική πρεσβεία αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.Στο πλαίσιο αυτό, η Βρετανία εξετάζει το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων στην Ρωσία αν αποδειχθεί  ότι οι υποψίες για εμπλοκή της στην ασθένεια του πρώην Ρώσου πράκτορα είναι βάσιμες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.

«Καμία απόπειρα αφαίρεσης αθώας ζωής σε βρετανικό έδαφος δεν θα μείνει ατιμώρητη» είπε χαρακτηριστικά ο Τζόνσον απευθυνόμενος στις κυβερνήσεις παγκοσμίως, όπως επεσήμανε από το βήμα του κοινοβουλίου.

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες για την ταυτοποίηση της ουσίας που φαίνεται να «χτύπησε» τον Ρώσο διπλό πράκτορα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ