Skip to main content

Βροχές από το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη - Έως 13 βαθμούς ο υδράργυρος

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές

Τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από το μεσημέρι προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα επεκταθούν ανατολικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο
Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, αλλά τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν στη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας, ενώ πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, που την νύχτα θα στραφούν σε βόρειων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 1 βαθμό έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη τιμή της, θα είναι κατά τόπους, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι τη νύχτα σε βορείους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν. Από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε νότιων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.