Skip to main content

Βρούτσης: Για πρώτη φορά οι μισθοί χαμηλότεροι από το επίδομα ανεργίας

«Με μισθούς "βοηθήματα" και τη μερική απασχόληση να κυριαρχεί, καταρρέει πλήρως το αφήγημα της κυβέρνησης, λέει ο βουλευτής της ΝΔ.

Για μισθούς «βοηθήματα» των 327 ευρώ που επικρατούν, για πρώτη φορά, στην αγορά εργασίας κάνει λόγο ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας ότι οι μισθοί αυτοί είναι χαμηλότεροι ακόμη και από το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ.

Με αφορμή τα τελευταία στοιχεία της έκθεσης για την απασχόληση που δημοσίευσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ο κ. Βρούτσης αναφέρει ότι επιβεβαιώνουν τη δραματική κατάσταση στην αγορά εργασίας και εκθέτουν την κυβέρνηση.

Εκτιμά ότι διευρύνεται και φτωχοποιείται ακόμη περισσότερο η γενιά των «φτωχών» εργαζόμενων, που δημιουργήθηκε -για πρώτη φορά- με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς ο 1 στους 3 μισθωτούς στην Ελλάδα απασχολείται πλέον με μερική απασχόληση και με μισθούς «βοηθήματα».

«Με μισθούς "βοηθήματα" και τη μερική απασχόληση να κυριαρχεί, καταρρέει πλήρως το αφήγημα της κυβέρνησης περί βελτίωσης της κατάστασης στην αγορά εργασίας» σημειώνει.