Skip to main content

Βρούτσης: Η παράταξη της ΝΔ αποτελεί την τελευταία ελπίδα για τη χώρα

Ο πρώην υπουργός τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να δώσει μάχη απέναντι σε ένα φαύλο καθεστώς που υπονομεύει το μέλλον της χώρας

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε από το Μέτσοβο κατά την ομιλία του στην 3η συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στην Ήπειρο ο Γιάννης Βρούτσης ενώ στάθηκε στον ρόλο που έχει η παράταξη του για τη χώρα.

Η παράταξη της ΝΔ, όπως είπε ο πρώην υπουργός, είναι ζωντανή και αποτελεί την τελευταία ελπίδα για τη χώρα, ενώ πρόσθεσε, πως εάν δεν υπάρξει γρήγορα η αναγκαία πολιτική αλλαγή, ώστε να έρθει στην κυβέρνηση, η κατάσταση θα δυσκολέψει. Μάλιστα, αφού έκανε αναφορά στους προέδρους της παράταξης από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε πως είναι το κόμμα που «αντέχει» γιατί βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό.

«Η ΝΔ, πρέπει να δώσει σε ένα δύσκολο περιβάλλον ιστορική μάχη, απέναντι σε αυτά τα νοσηρά φαινόμενα, απέναντι σε ένα φαύλο καθεστώς, που υπονομεύει το μέλλον της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός είπε, πως το δημοσιονομικό, δεν είναι το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα της χώρας, αλλά, «η θεσμική και η αξιακή παρακμή, που συντελείται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα από το νομοθετικό έργο που εισάγει ο ΣΥΡΙΖΑ» και ανέφερε μεταξύ άλλων, «τον Νόμο Παρασκευόπουλου, τον εθνικό ύμνο στα σχολεία». Επίσης, τόνισε πως αποτελεί στρατηγικό στόχο για τον ΣΥΡΙΖΑ «η φτωχοποποίηση της κοινωνίας».

Ο Γιάννης Βρούτσης μίλησε για τον σημαντικό ρόλο των κομματικών οργανώσεων της παράταξης του, επανέλαβε πολλές φορές πως είναι ιστορική ευθύνη της ΝΔ, ο αγώνας για το μέλλον της χώρας και επισήμανε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος που πέραν της αποτελεσματικότητας, της ειλικρίνειας και της ευθύτητας, διακατέχεται από καθαρή θέση και στάση απέναντι στην επιχειρηματικότητα.