Skip to main content

Χ.Α: Άνοδος εν αναμονή κυβερνητικών μέτρων

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν αναμονή του μηνύματος που θα στείλει στις αγορές ο πρωθυπουργός, σε λίγη ώρα από το Ζάππειο.
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τη Δευτέρα (14/12). Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.216,94 μονάδες παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο κατά 2,60%.

Η τρέχουσα εβδομάδα ξεκίνησε με καλούς οιωνούς, η πορεία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, ωστόσο, θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από το μήνυμα που θα στείλουν στις αγορές οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, το απόγευμα.
Ο κ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, υπογράμμισε πάντως την ανάγκη λήψης σκληρών μέτρων, χωρίς όμως, όπως είπε, αυτά να στρέφονται κατά των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 198,9 εκατ. ευρώ. Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά. Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι εξής:

Της κοινής Ωφέλειας κατά 4,86%, των Τραπεζών κατά 4,85%, της Τεχνολογίας κατά 3,28% και των Ασφαλειών κατά 2,45%. Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: Των προσωπικών- οικιακών προϊόντων κατά 1,21%, και των Πρώτων Υλών κατά 1,07%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 3,52%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρουσίασε απώλειες κατά 0,26% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο σε ποσοστό 0,57%.

Από τις μετοχές που διαπραγματεύτηκαν 108 ενισχύθηκαν, 88 υποχώρησαν και 45 παρέμειναν αμετάβλητες.