Skip to main content

Χαλκιδική: Μείωση 20% στις τιμές 35 ξενοδοχείων

Η Χαλκιδική μειώνει τις τιμές διακοπών σε ξενοδοχεία της περιοχής για τους Έλληνες τουρίστες, σύμφωνα με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής.
Κατά 20% μείωσαν τις τιμές τους 35 ξενοδοχεία της Χαλκιδικής για τους Έλληνες τουρίστες, ανταποκρινόμενα στην οικονομική συρρίκνωση του εισοδήματος κάθε ελληνικής οικογένειας. Αυτό ανακοίνωσε η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, που ξεκίνησε μια πρωτοβουλία συστράτευσης των μελών της στην εφαρμογή πολιτικής μείωσης των τιμών μετά τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών που έπληξαν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, αλλά κυρίως λαμβάνοντας υπ’ όψιν την οικονομική συρρίκνωση του εισοδήματος της ελληνικής οικογένειας.

Πάνω από 35 ξενοδοχεία ανταποκρίθηκαν μέχρι στιγμής στο κάλεσμα της Ένωσης, προσφέροντας πακέτα διακοπών μειωμένα από 20% και κάτω. Οι τιμές των ξενοδοχείων περιλαμβάνουν σε πολλές περιπτώσεις και συμφωνία διατροφής, ώστε να μπορεί ο Έλληνας επισκέπτης να προϋπολογίζει το ποσό που θα χρειαστεί στις διακοπές του.

Για το μήνα Μάιο ολοκληρώθηκε ένα πρόγραμμα προβολής των τιμών με ενημερωτικές επιστολές απευθείας σε τουριστικά γραφεία, σε κλαδικούς φορείς όπως ΗΑΤΤΑ και Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, δημοσιεύσεις σε ηλεκτρονικά μέσα και ομάδεςτου internet. Στόχος είναι η συνέχιση της καλής συνεργασίας μεταξύ ξενοδοχείων και τουριστικών πρακτόρων, οι οποίοι εξυπηρετούν μια μεγάλη μερίδα των Ελλήνων τουριστών και η ταυτόχρονη δημοσιοποίηση προσφορών που ισχύουν ήδη για επισκέπτες από το εξωτερικό.

Αντίστοιχο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί για όλη τη σαιζόν 2010, με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό συμμετοχών ξενοδοχείων.