Skip to main content

Xαλκιδική: Τρία νέα 5αστερα ξενοδοχεία από ομάδα επενδυτών

Τρεις πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες που θα συνενωθούν λειτουργικά, σχεδιάζεται να λειτουργήσουν το 2021 σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Tρεις πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες σχεδιάζει να δημιουργήσει στη Χαλκιδική, η «Μ.Α. Resorts AE», εταιρικό σχήμα στο οποίο μετέχουν Έλληνες και ξένοι επενδυτές. Στόχος της «Μ.Α. Resorts » είναι, τα 5αστερα ξενοδοχεία να λειτουργήσουν το 2021, έχοντας τέλος Αυγούστου οριστικοποιήσει τη συμφωνία της με την «Αμοιρίδης & Συνεργάτες», για τον σχεδιασμό και ανέγερση των ξενοδοχείων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr,  η αρχική πρόβλεψη συμπεριλαμβάνει τη δημιουργία τριών διακριτών ξενοδοχειακών μονάδων κατηγορίας 5* , οι οποίες θα συνενωθούν λειτουργικά. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα περιλαμβάνει, πέραν των συνηθισμένων χώρων, θεματικά εστιατόρια, καφέ -μπαρ σύγχρονης σχεδίασης και παροχών, γυμναστήριο, καταστήματα, κέντρο αναζωογόνησης κ.αλ, με εκτιμώμενη έναρξη λειτουργίας, το 2021.

Η νέα μεγάλη αυτή επένδυση, σε μία από τις περιοχές της Χαλκιδικής που ανεβαίνουν αναπτυξιακά,  αποτελεί ακόμη μία ψήφο εμπιστοσύνης στο συγκεκριμένο τουριστικό προορισμό. Περισσότερες λεπτομέρειες από πλευράς επενδυτών και τεχνικής εταιρείας που ανέλαβε το έργο, θα δοθούν μόλις προχωρήσει η αδειοδοτική διαδικασία και υπάρχουν συγκεκριμένα, έγκυρα στοιχεία.

Ο κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που παίζει η στάση της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργου, που έχει δημιουργήσει τις βάσεις ώστε η Χαλκιδική να αποτελεί επιλογή για την υποδοχή επενδύσεων, τόσο με την ενίσχυση των υποδομών, τη στήριξη των θεσμικών φορέων του τουρισμού της περιοχής και της ουσιαστικής πολύπλευρης προβολής του τόπου. Αυτό, όπως είπε ο κ. Αμοιρίδης, φαίνεται να έχει αποτέλεσμα ακόμη και σε περιοχές που εμφάνιζαν υστέρηση σε σχέση με τον υπόλοιπο νομό.

Σημειώνεται ότι η «Αμοιρίδης & Συνεργάτες» είναι τεχνική εταιρεία με γραφεία στην Ξάνθη αλλά πανελλαδική δραστηριότητα, που περιλαμβάνει ως μέλη και συνεργάτες, μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων.  Έχει εκπονήσει πολλά έργα τουριστικών μονάδων,  παραθεριστικών κατοικιών, επαγγελματικών χώρων, καταστημάτων και κατοικιών, ενώ αυτή την περίοδο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον , επεξεργάζεται πρόταση αλλοδαπού επιχειρηματία που θέλει να δημιουργήσει εγκατάσταση υποδοχής και εστιατόριο για τους τουρίστες,  που θα δένουν τα σκάφη αναψυχής τους σε μαρίνα, σε ιδιόκτητο νησί του βορείου Αιγαίου.