Skip to main content

Xάμοντ: Η Βρετανία δεν χρειάζεται έκτακτο προϋπολογισμό

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να παρακολουθούμε την οικονομική κατάσταση καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού είπε ο νέος ΥΠΟΙΚ.

Η νέα κυβέρνηση δεν χρειάζεται να καταρτίσει έκτακτο προϋπολογισμό, διαβεβαίωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, σε δηλώσεις του στο βρετανικό δίκτυο Sky News.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να παρακολουθούμε την οικονομική κατάσταση καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού» συνέχισε, στον ίδιο καθησυχαστικό τόνο.

«Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά» πρόσθεσε ο Χάμοντ, ο οποίος υπό την πρωθυπουργία του Ντέιβιντ Κάμερον, διατελούσε υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να σταθεροποιήσουμε την οικονομία και να ισχυροποιήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών».

«Οι αγορές χρειάζονται ενδείξεις καθησυχασμού» συνέχισε και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να διατηρήσει την οικονομία στον σωστό δρόμο.

Ο Χάμοντ έκανε αναφορά και στον διοικητή της Bank of England, Μαρκ Κάρνεϊ, τονίζοντας ότι «κάνει εξαιρετική δουλειά» και δηλώνοντας ότι «θα συνεργαστεί μαζί του για το σχέδιο εξόδου της χώρας από την Ε.Ε.».