Skip to main content

«Χρυσή» στο Παγκόσμιο και με πανελλήνιο ρεκόρ η Στεφανίδη! (vid)

Η Κατερίνα Στεφανίδη, με... ουράνιο άλμα στα 4,91 μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο!

Για άλλη μία φορά υπερήφανη έκανε την Ελλάδα η χρυσή Ολυμπιονίκης μας, Κατερίνα Στεφανίδη, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ καιστο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο! Έτσι, πέτυχε το τρία στα τρία αφού έχει πάρει την πρώτη θέση τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και στο Ευρωπαϊκό.

Η Ελληνίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκης επικράτησε κατά κράτος της μεγάλης της αντιπάλου, Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) στη διοργάνωση του Λονδίνου, κάνοντας το άλμα της... ζωής της, αφού πήδηξε στα 4,91 μ., ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ! Η επίδοση της ελληνίδας... υπεραθλήτριας είναι η δεύτερη καλύτερη στην ιστορία των παγκόσμιων πρωταθλημάτων, αλλά και καλύτερη για φέτος στον κόσμο! Η Στεφανίδη δοκίμασε να κάνει και ρεκόρ αγώνων, πηδώντας στα 5,02 μ., αποτυγχάνοντας, όμως, και στις δύο προσπάθειές της.

Το ασημένιο μετάλλιο, όπως έγινε και στους Αγώνες του Ρίο, θα φορέσει στο στήθος της η Αμερικανίδα, Σάντι Μόρις (4.75μ), ενώ το χάλκινο μοιράστηκαν δύο αθλήτριες, η Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) και η Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), οι οποίες είχαν καλύτερο άλμα στα 4.65μ.

Με το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο του Λονδίνου η Στεφανίδη μπαίνει σε μια κλειστή κατηγορία Ελλήνων αθλητών. Γίνεται η τέταρτη αθλήτρια στην ιστορία του ελληνικού στίβου που κατακτά παγκόσμιο τίτλο. Έχουν προηγηθεί η Βούλα Τσιαμήτα στο τριπλούν (Σεβίλλη 1999), η Μιρέλα Μανιάνι δύο φορές στον ακοντισμό (Σεβίλλη 1999, Παρίσι 2003) και ο Κώστας Κεντέρης στα 200 μέτρα (Έντμοντον 2001).

Ακόμη είναι Ελληνίδα αθλήτρια που θα είναι εν ενεργεία παγκόσμια πρωταθλήτρια, πρωταθλήτρια Ευρώπης και χρυσή Ολυμπιονίκης. Κάτι αντίστοιχο στους άνδρες έχει καταφέρει ο Κώστας Κεντέρης στα 200 μέτρα. Ο σπρίντερ από την Μυτιλήνη είχε κατακτήσει χρυσό στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ το 2000, στο παγκόσμιο του Έντμοντον το 2001 και στο ευρωπαϊκό του Μονάχου το 2002.