Skip to main content

Ξανά στον δήμο Θεσσαλονίκης για ελέγχους η επιθεωρήτρια Τσεμπερά (upd)

Ο Ανδρέας Κουράκης ρώτησε εάν ισχύει ότι η οικονομική επιθεωρήτρια ξεκίνησε εκ νέου ελέγχους και η αρμόδια αντιδήμαρχος Άννα Αγγελίδου το επιβεβαίωσε.

Νέες αναταράξεις στον δήμο Θεσσαλονίκης προκαλεί η αποκάλυψη ότι η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά βρίσκεται ξανά στο δημαρχείο για ελέγχους.

Την παρουσία της οικονομικής επιθεωρήτριας παραδέχθηκε η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου, μετά την καταγγελία του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης Ανδρέα Κουράκη.

«Είναι αλήθεια ότι η κ. Τσεμπερά είναι εγκατεστημένη στο δημαρχείο εδώ και δέκα μέρες με εντολή του εισαγγελέα διαφθοράς και ψάχνει τα εντάλματα; » ρώτησε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης.

Ο πρώην αντιδήμαρχος ρώτησε αν όντως ισχύει ότι «ξεκίνησε για δύο συγκεκριμένες εταιρίες για το 2014-2018 και επεκτείνει τον έλεγχο σε όλα τα εντάλματα που έχουν σχέση με τις προμήθειες στην διεύθυνση ανακύκλωσης και καθαριότητας».

Απαντώντας η αρμόδια αντιδήμαρχος Άννα Αγγελίδου ανέφερε ότι πριν από περίπου δέκα ημέρες ήρθε στο δημαρχείο η κ. Τσεμπερά για να διερευνήσει μια καταγγελία εις βάρος εταιρείας.

«Ήρθε εδώ γιατί στο δημαρχείο ειναι ολα τα έγγραφα και το υλικό που χρειαζόταν. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο να γίνονται καταγγελίες στους δήμους και να έρχονται οικονομικοί επιθεωρητές για να τις ερευνήσουν», υπογράμμισε η κ. Αγγελίδου.  

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά ήταν που έφερε στο φως την υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου επί της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου.