Skip to main content

Ξανά σε λειτουργία η δομή σίτισης του δήμου Νεάπολης - Συκεών

Οι πενήντα πρώτοι δημότες που κατέθεσαν αίτηση και εγγράφηκαν στους σχετικούς καταλόγους λαμβάνουν πλέον καθημερινά από σήμερα ένα πλήρες γεύμα.

Σήμερα ξεκίνησε η επαναλειτουργία της Δομής Παροχής Σίτισης για 170 συνολικά ωφελούμενες οικογένειες στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Οι πενήντα πρώτοι δημότες που κατέθεσαν αίτηση και εγγράφηκαν στους σχετικούς καταλόγους λαμβάνουν πλέον καθημερινά ένα πλήρες γεύμα, το οποίο θα παρέχεται από εταιρία κέτερινγκ, με την οποία έχει συμβληθεί ο δήμος κατόπιν διαγωνισμού. Η συσκευασία του γεύματος διανέμεται στο χώρο του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου (Καραβαγγέλη 1, Συκιές), καλύπτοντας σε έναν βαθμό τις ανάγκες σίτισης που αντιμετωπίζουν.

Ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, κ. Σίμος Δανιηλίδης, επισήμανε: «Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα και πολλοί συμπολίτες μας, στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον δίπλα στον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη και συνεχίζουμε να ενισχύουμε στην πράξη δίκτυα κοινωνικής στήριξης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων».

Σημειώνεται ότι, ήδη από το καλοκαίρι, επαναλειτουργούν το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο που εξυπηρετούν καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας, καλύπτοντας πρωτογενείς ανάγκες σίτισης και φαρμακευτικής περίθαλψης, ώστε να κερδίσουν ή να ανακτήσουν ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Το Υποέργο Παροχή Συσσιτίου αποτελεί μέρος της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Νεάπολης-Συκεών», που περιλαμβάνεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ» του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, από σήμερα και μέχρι τη Δευτέρα 16 Απριλίου θα πραγματοποιούνται και οι αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων κατοίκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τη συμμετοχή στη δράση των Δημοτικών Λαχανόκηπων που συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία και προσφορά τους, δράση που καλύπτεται από δημοτικούς πόρους.