Skip to main content

Ο αλβανικός αετός της Φουρέιρα και τα McDonalds στη... Βόρεια Κορέα

Η υποψηφιότητα της Φουρέιρα για... υπουργός Πολιτισμού της Αλβανίας, το πλαστό πτυχία του Σουλτάνου και τα McDonalds που ετοιμάζονται για τη Β. Κορέα.

Η Eντέλα Φουρεράι [Entela Foureraj], με το ψευδώνυμο Ελένη Φουρέιρα, που θα εκπροσωπήσει την μαρτυρική Κύπρο "ζήλεψε" τη δόξα των ομοεθνών της ποδοσφαιριστών Εργκούς Κάτσε, Άντι Λίλα και Παιτίμ Κασάμι σχηματίζοντας με τα χέρια της τον αλβανικό αετό, το σύμβολο του Αλβανικού αλυτρωτισμού και της Μεγάλης Αλβανίας.

Οι Αλβανοί υποτίθεται πως θα ιδρύσουν ένα κράτος που φτάνει νότια μέχρι και την Άρτα, και θα έχει εδάφη και από άλλα τέσσερα γειτονικά κράτη. Η Εντέλα Φουρεράι έβαλε υποψηφιότητα για υπουργός πολιτισμού της Μεγάλης Αλβανίας;

Άλλο ένα προπύργιο προοδευτικής χώρας, της Βόρειας Κορέας, πέφτει στα νύχια του καπιταλισμού. Πού οδεύομεν, Τριαντάφυλλε; Ο Τσανγκ Ιν Μουν, ειδικός σύμβουλος του προέδρου της Νοτίου Κορέας, δήλωσε πως δεν αποκλείεται ακόμα και υποκαταστήματα της γνωστής αμερικανικής αλυσίδας fast food "McDonalds" να "ξεφυτρώσουν" στους δρόμους της Πιονγκγιάνγκ, καθώς η ένταση μεταξύ της απομονωμένης χώρας και της Δύσης έχει υποχωρήσει.

Να δεις, Τριαντάφυλλε, ότι μπορεί να προσλάβει ο Κιμ και ως σύμβουλο τον Ρότσιλδ. Αν είναι δυνατόν, ένας προοδευτικός Αριστερός να βρίσκεται οικειοθελώς στην αγκαλιά του πρωταθλητή του καπιταλισμού. Θα χάσουμε το "ηθικό πλεονέκτημα", Τριαντάφυλλε. Ευτυχώς, που εμείς εδώ στην Ελλάδα, μένουμε πιστοί στις αριστερές αξίες μας.

Βγήκε ξανά στην επιφάνεια η έλλειψη πτυχίου του Ερντογάν, που σύμφωνα με τον τουρκικό νόμο αποτελούσε εμπόδιο υποψηφιότητας για την προεδρία. Τις προηγούμενες φορές παρουσίαζε πλαστό πτυχίο ο σουλτάνος, μια και η ημερομηνία έκδοσής του, το 1981, προηγείτο κατά ένα χρόνο της… ίδρυσης του Πανεπιστημίου. Ούτε βρέθηκε ποτέ κάποιος συμφοιτητής του, να βεβαιώσει ότι πράγματι σπούδασε ο Ερντογάν.

Για να μη επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία, ο σουλτάνος δημοκρατικότατα, έβαλε την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα να αποφασίσει ότι δεν χρειάζεται πλέον επίδειξη πτυχίου για την εκλογή Προέδρου. Κι έτσι "καθάρισε" και μ’ αυτό.

Η αλήθεια είναι πως η ύπαρξη τίτλου σπουδών δεν διασφαλίζει τίποτε. Τρανό παράδειγμα οι δικοί μας "σπουδαγμένοι" σε Χάρβαρντ και London school of economics πολιτικοί μας… Για να μη πω αυτούς που έφεραν πτυχία από ανατολικές χώρες, όπου τους τα έστελναν στο σπίτι με κούριερ, δίνοντας το κάτι τις. Ούτε αυτούς που πήραν πτυχίο με… "δημοκρατικό πέντε", κι αλίμονο στον καθηγητή που δεν θα έβαζε βαθμό προβιβάσιμο.

Η Τουρκία θα κουβαλήσει όλα τα "μπάζα" τους ισλαμιστές που επί τόσα χρόνια στηρίζει και μετά από 2-3 χρόνια με αλλαγμένη στην περιοχή την δημογραφία, μπορεί να στήσει και κανένα δημοψήφισμα των "κατοίκων του Άφριν" σχετικά με το μέλλον της περιοχής.

Σ' αυτά είναι μάστορας! Έτσι απέσπασε την Αλεξανδρέττα από την Συρία. Τα ίδια δεν κάνει μήπως και στα κατεχόμενα στην Κύπρο; Οι Τουρκοκύπριοι μεταναστεύουν και αυξάνονται συνεχώς οι έποικοι…

Οι Κούρδοι "κατεβάζουν" υποψήφιο τον φυλακισμένο αρχηγό τους, Ντεμιρτάς. Διαβάστε την υπερήφανη απάντηση, που έδωσε στους δικαστές: «Είμαστε και εμείς ένα τμήμα τη χώρας. Εδώ είναι και η δική μας μητέρα-πατρίδα. Εμείς δεν ήρθαμε εδώ εξορισμένοι από αλλού. Δεν παραμείναμε εδώ περνώντας από λάθος τα σύνορα. Εμείς είμαστε άνθρωποι αυτών των εδαφών».

Κι ήρθαν οι άλλοι από την Μογγολία, και διώχνουν τους ιδιοκτήτες.