Skip to main content

Ξανά στο νοσοκομείο ο γεωργιανός αρχιμαφιόζος - Αναβλήθηκε η δίκη

Ο άνδρας είχε μεταφερθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και την περασμένη εβδομάδα, καθώς είχε δηλώσει ότι έχει μουδιάσματα και πόνους.

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μεταφέρθηκε ξανά, καθώς αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία ο Γεωργιανός αρχιμαφιόζος, Λάσα Σουσανασβίλι, που συνελήφθη σε μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην Πυλαία, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, μαζί με άλλα 13 άτομα.

Ο 58χρονος κρατούμενος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της διεθνούς οργάνωσης που πραγματοποιούσε κλοπές και διαρρήξεις σε Θεσσαλονίκη και πόλεις της Γαλλίας.

Παράλληλα, επρόκειτο να δικαστεί σήμερα στο Εφετείο, για τις κατηγορίες της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίες αφορούσαν αίτημα έκδοσής του από τις ισπανικές αρχές, το οποίο είχε απορριφθεί το 2012. 

Ο άνδρας είχε μεταφερθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου την περασμένη Τρίτη, 24 Απριλίου, καθώς είχε δηλώσει ότι αισθάνεται μουδιάσματα στο πρόσωπο, ενώ βρισκόταν στα κρατητήρια του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Τότε, η υπεράσπισή του είχε ζητήσει αναβολή της δίκης καθώς δεν θα παρουσιαζόταν ο βασικός μάρτυρας, όμως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης. Λίγη ώρα μετά ο κρατούμενος κατέρρευσε και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο νοσοκομείο, λόγω και του βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού του (παλιότερα είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο). Ο άνδρας αποχώρησε από το νοσοκομείο την ίδια μέρα αργά το απόγευμα. 

Η δίκη του διεκόπη και θα συνεχιζόταν σήμερα, ωστόσο χρειάστηκε να μεταφερθεί και πάλι στο νοσοκομείο. Μιλώντας στη Voria.gr, ο δικηγόρος του 58χρονου, Παρασκευάς Σπυράτος, ανέφερε ότι ζητήθηκε και για σήμερα αναβολή, καθώς θα απουσίαζε και πάλι ο μάρτυρας καθώς και τρεις ακόμη δικηγόροι της υπεράσπισης. Το δικαστήριο αποφάσισε διακοπή για τις 14 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι βασικός μάρτυρας κατηγορίας είναι ο τότε επικεφαλής της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της Ισπανίας, ο οποίος πρωτόδικα περιέγραψε ότι ο Λάσα ήταν ο αρχηγός και συντόνιζε την οργάνωση.