Skip to main content

Ξαναστήνεται η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Π. Μελά

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο «Χρήστος Τσακίρης» στη Σταυρούπολη, συγκαλείται ΓΣ της δημοτικής παράταξης.

Του Νίκου Ηλιάδη

Επανασυγκροτείται εξ αρχής η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Παύλου Μελά η οποία παρέμεινε στο πηδάλιο του δήμου για συνολικά δύο θητείες, έως το 2014, όταν ο τέως δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος έχασε τις εκλογές από τον νυν δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο «Χρήστος Τσακίρης» στη Σταυρούπολη, συγκαλείται γενική συνέλευση της δημοτικής παράταξης «Ανάπτυξη για τον άνθρωπο» με βασικό θέμα συζήτησης την «επίσημη έναρξη της διαδικασίας για την ανανέωση και ανασυγκρότηση της παράταξης». Θα προηγηθεί ενημέρωση και απολογισμός των πεπραγμένων από τον έως τώρα επικεφαλής κ. Παπαδόπουλο.

Την ευθύνη της διαδικασίας ανασυγκρότησης της παράταξης έχει αναλάβει μια προσωρινή διοικούσα επιτροπή την οποία συγκροτούν οι Γρηγόρης Ιωσηφίδης, Θόδωρος Γαλιγαλίδης, Μανόλης Τουμπόγλου, Νίκος Πασχαλίδης και Κώστας Πολίτης.

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης θα υπάρξει εξ αρχής κατάρτιση του νέου μητρώου μελών. Αυτό σημαίνει ότι τα παλαιά μέλη θα πρέπει να επανεγγραφούν ενώ θα γίνουν και εγγραφές νέων μελών. Επίσης, θα αποφασιστεί η διαδικασία με την οποία θα εκλεγεί ο νέος επικεφαλής της παράταξης και παράλληλα θα τεθεί το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας και θα οριστεί και η ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων.

Για τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ενδιαφέρον έχει εκφράσει έως τώρα ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δεληγιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων αλλά και εγγραφής στο μητρώο μελών θα οριστεί η 31η Ιανουαρίου. Εφόσον υπάρξουν περισσότερες από μία υποψηφιότητες για τη θέση του επικεφαλής, θα στηθούν κάλπες, στις 4 Φεβρουαρίου. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνον όσοι θα έχουν εγγραφεί στην παράταξη ως το τέλος Γενάρη.

Ο τέως δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος είχε εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία του να αποχωρήσει από την ηγεσία της παράταξης και να ανοίξουν εγκαίρως οι διαδικασίες για την εκλογή του διαδόχου του ώστε να είναι έτοιμος αρκετά πριν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαδόπουλος είχε συναντήσεις το τελευταίο διάστημα και με στελέχη της παράταξης «Κοινωνική Συναίνεση» του πρώην δημάρχου Πολίχνης Κώστα Θεοδωρίδη, σε μια προσπάθεια συνεργασίας ή και συνένωσης των δύο παρατάξεων. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο παρατάξεις έχουν εκλέξει από τέσσερις δημοτικούς συμβούλους και πολιτικά κατατάσσονται στο χώρο της κεντροαριστεράς.