Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018
x

ΞΑΝΘΗ: ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (VIDEO)

Τι συζητήθηκε στην έκτακτη σύσκεψη της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης μετά την πυρκαγιά στη Sunlight - Η εταιρεία εγγυήθηκε την ασφάλεια των θέσεων εργασίας

Έκτακτη σύσκεψη υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και με τη συμμετοχή του Καθηγητή του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης Σπύρου Ραψομανίκη, πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, με αντικείμενο την αντιμετώπιση πιθανής ρύπανσης μετά τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της Sunlight (δείτε φωτογραφίες και βίντεο εδώ)

Να σημειωθεί πως η εταιρεία με ανακοίνωσή της τόνισε πως η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «xanthi2», συμμετέχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες Υγείας, το Νοσοκομείο, τα Σώματα Ασφαλείας, η αυτοδιοίκηση, ο Στρατός, ο Ιατρικός Σύλλογος, βουλευτές αλλά και αυτοδιοικητικοί που είναι όλοι σε ετοιμότητα ενώ αναμένονται οι μετρήσεις του Εργαστηρίου για τα αιωρούμενα σωματίδια. 

Στη σύσκεψη παραβρίσκονται οι εκπρόσωποι της εταιρίας Κ. Καρτάλης και Στέφανος Κανίδης καθώς και ο νομικός σύμβουλος Θανάσης Ξυνίδης.

Προληπτικά μέτρα

Με κέντρο το εργοστάσιο και σε περίμετρο 15 χιλιομέτρων θα υπάρξουν προληπτικά περιοριστικά μέτρα τις επόμενες 48 ώρες. Στους οικισμούς μέχρι τους Τοξότες, στα όρια του Νομού και στα όρια του Δήμου Τοπείρου με το Δήμο Αβδήρων, θα υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή από τους κατοίκους.

Οι υπεύθυνοι συστήνουν να μην υπάρχει για τις επόμενες δύο μέρες καμία επαφή με το φυσικό περιβάλλον ή σχετική εργασία. Όπως αναφέρουν δεν πρέπει  να υπάρξει πανικός αλλά λήψη προληπτικών μέτρων όπως η πλύση των εδαφών, των αυλών και των εξωτερικών τοιχωμάτων και κουφωμάτων στις κατοικίες. Αναλυτική ανακοίνωση θα εκδοθεί μετά το πέρας της σύσκεψης.

Όπως αναφέρει ο Καθηγητής Σπύρος Ραψομανίκης τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αντίστοιχα με αυτά που είχαν ληφθεί κατά την πυρκαγιά της Alpha Beta Roto. Τα λάστιχα και τα πλαστικά είναι πιο επιβλαβή για τον άνθρωπο από τα βαρέα μέταλλα και οι σχετικές εκθέσεις βρίσκονται στη διάθεση της περιφέρειας.

Διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας

Όπως τόνισε ο προϊστάμενος του Εργοστασίου Στέφανος Κανίδης, η φωτιά μέσα σε 2,5 ώρες κατέστρεψε προσπάθεια 25 ετών. Ο εκπρόσωπος του ομίλου Olympia Κώστας Καρτάλης τόνισε ότι η εταιρεία εγγυάται όλες τις θέσεις εργασίας, ότι κανείς δεν θα απολυθεί και από αύριο θα είναι όλοι στις θέσεις εργασίας τους. Όπως είπε, η εταιρεία θα ξαναφτιάξει γρήγορα όλο το τμήμα πιο σύγχρονο και πιο μοντέρνο.

Όπως ανέφερε ο Διοικητής του Νοσοκομείου στο Νοσοκομείο νοσηλεύτηκαν στη Μονάδα βραχείας Νοσηλείας ένας πυροσβέστης και ένας εργαζόμενος με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο. Κοινή συνισταμένη όλων όσων συμμετέχουν είναι ότι η κινητοποίηση όλων των αρμοδίων υπήρξε ακαριαία και απόλυτα επιτυχημένη από κάθε άποψη.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ