Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
x

ΞΑΝΘΗ: ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Ο καθηγητής Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης, Σπύρος Ραψομανίκης τόνισε πως έχει τεθεί σε λειτουργία αέριο δειγματολήπτη ώστε να γίνουν συγκεντρώσεις δειγμάτων

Την ικανοποίησή του για την έγκαιρη κινητοποίηση των αρχών και τον εντολή για εκκένωση των οικισμών γύρω από το εργοστάσιο της Sunlight στην Ξάνθη μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι, εξέφρασε μιλώντας στο «xanthi2.gr» ο Καθηγητής Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Σπύρος Ραψομανίκης

Όπως ανέφερε, η απόφαση που ελήφθη ήταν κομβικής σημασίας και αξίζουν συγχαρητήρια σε όποιον την έλαβε. Το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης, του οποίου προϊσταται, έχει ήδη θέση σε λειτουργία έναν αέριο δειγματολήπτη προκειμένου να συγκεντρώσεις δείγματα στην περιοχή των Κιμμερίων ενώ η καθηγήτρια του εργαστηρίου Ευγενία Λούπα αναμένεται να τοποθετήσει ένα δεύτερο στην περιοχή που κατευθύνθηκε κυρίως το σύννεφο μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή, σε 48 ώρες το Εργαστήριο θα έχει ολοκληρώσει την ανάλυση των δειγμάτων και θα έχει αποτελέσματα για τη συγκέντρωση σωματιδίων στην ατμόσφαιρα για 99 βαρέα μέταλλα τόσο στην επίμαχη περιοχή όσο και στην περιοχή της Ξάνθης.

Σύμφωνα πάντα με το «xanthi2.gr», η κατάσταση είναι ελεγχόμενη όμως οι κίνδυνοι δεν έχουν εκλείψει. Το εργαστήριο και ο Καθηγητής Ραψομανίκης είναι σε διαρκή συνεννόηση με τις αρχές ενώ το θετικό είναι ότι το Εργαστήριο που εδρεύει στην Ξάνθη είναι από τα πλέον αξιόπιστα του πλανήτη με πιο σύγχρονα μηχανήματα.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ