Skip to main content

Ξανθός: Τα σενάρια της αριστερής παρένθεσης έχουν καταπέσει παταγωδώς

Η συμφωνία σταθεροποιεί τη λειτουργία της οικονομίας, δίνει ορατότητα στη κοινωνία για βιώσιμη έξοδο από την κρίση, δήλωσε ο υπυργός Υγείας.

Τα σενάρια περί αριστερής παρένθεσης έχουν καταπέσει παταγωδώς, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει παρένθεση γιατί είναι οργανικό στοιχείο του αγώνα της κοινωνίας.

«Η συμφωνία σταθεροποιεί τη λειτουργία της οικονομίας και της χώρας, δίνει ορατότητα στη κοινωνία για βιώσιμη έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία», τόνισε, ενώ επιτέθηκε σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπογράφει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία.

«Τα σενάρια περί αριστερής παρένθεσης έχουν καταπέσει παταγωδώς. Γιατί στην πιο δύσκολη και ρευστή περίοδο επιτεύχθηκε αυτή η συμφωνία, που είναι αποτέλεσμα των ιδεολογικών πιέσεων και εμμονών των δανειστών απέναντι σε μία αριστερή κυβέρνηση της Ευρώπης», ανέφερε ο κ. Ξανθός και πρόσθεσε: «Καταφέραμε, όμως, με τη στάση μας, το ελληνικό ζήτημα να τέμνει τις πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης και με αλληλεγγύη να στηρίζουν την προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης. Αντίθετα, οι δυνάμεις της ελίτ, στις οποίες συγκαταλέγεται και η αξιωματική αντιπολίτευση, οι ακραίες συντηρητικές δυνάμεις, προσπαθούν να την χαλκιδεύσουν».

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «βασικό θεμελιώδες ψέμα» τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση τα έδωσε όλα και φέρνει ένα νέο μνημόνιο, αντιτείνοντας ότι «η συμφωνία που υπεγράφη, σε αυτήν τη δύσκολη φάση, μας φέρνει πιο κοντά στην έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία».

«Ο ελληνικός λαός, παρά τη δυσφορία του, αντιλαμβάνεται την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας και περιμένει από εμάς να τον αντιμετωπίσουμε με περισσότερη ευαισθησία. Και αυτή η κοινωνία αξιολογεί ως πολύ σημαντικά αυτά τα αντίμετρα που εσείς λοιδορείτε», σημείωσε.