Skip to main content

Ξανθός: Τεράστια αναβάθμιση για το σύστημα υγείας η νέα πτέρυγα ΑΧΕΠΑ

Την υπο κατασκευή πτέρυγα επιθεώρησε ο υπουργός Υγείας, λέγοντας ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να αποπερατωθεί η διαδικασία μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Tεράστια αναβάθμιση για το δημόσιο σύστημα υγείας» χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, την υπό κατασκευή νέα πτέρυγα του ΑΧΕΠΑ, η οποία αναμένεται να αποπερατωθεί στο τέλος του 2017.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 17.093.830,52 ευρώ, το οποίο προβλέπει την κατασκευή έξι νέων αιθουσών χειρουργείων, τη δημιουργία νέας μονάδας εντατικής θεραπείας με δύο θαλάμους δυναμικότητας 6 και 12 κλινών έκαστος, δύο θαλάμους απομόνωσης για μολυσματικές ασθένειες, λεβητοστάσιο, κατασκευή σύγχρονης κεντρικής αποστείρωσης, καινούργιων σύγχρονων πλυντηρίων και χώρων γραφείων διοικητικής υπηρεσίας. Το νέο κτίριο εκτείνεται σε τρία επίπεδα, με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 4.145,30 τ.μ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την επιθεώρηση του έργου ο κ. Ξανθός δήλωσε: «Θεωρώ ότι είναι μια τεράστια αναβάθμιση, όχι μόνο για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, αλλά συνολικά για το δημόσιο σύστημα υγείας της περιοχής. Θεωρώ ότι το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι να μπορέσει να αποπερατωθεί η διαδικασία μέχρι το τέλος του χρόνου. Έχουμε τις διαβεβαιώσεις από την ανάδοχη εταιρεία ότι θα ολοκληρωθούν. Χρειάζονται και κάποιες συμπληρωματικές παρεμβάσεις. Νομίζω ότι οι δυνατότητες, οι προδιαγραφές, το επίπεδο του τεχνικού εξοπλισμού είναι εξαιρετικό. Τα χειρουργεία είναι υπερσύγχρονα, θα υπάρχει δυνατότητα ακόμη και για φορητό αξονικό τομογράφο, μια μοναδική καινοτομία στο σύστημα υγείας της χώρας. Επίσης, τα πλυντήρια-αποστειρωτήρια είναι με εξαιρετική υποδομή που μπορεί να καλύψει, όχι μόνο τις ανάγκες του συγκεκριμένου νοσοκομείου, αλλά και των νοσοκομείων της ευρύτερης περιοχής βοηθώντας έτσι την προσπάθεια που κάνουμε να απεξαρτηθούμε ως ΕΣΥ από τα ιδιωτικά συνεργεία και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτές τις εξαιρετικές υποδομές».

 

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ - ΜΠΕ