Skip to main content

Χαώδης η κατάσταση στην Πολεοδομία Θεσσαλονίκης

Να δώσει ένα τέλος στην κατάσταση που επικρατεί στα αρχεία της Πολεοδομίας επιχειρεί ο δήμος, που μεταφέρει τους φακέλους, ορισμένοι εκ των οποίων είναι κατεστραμμένοι, σε ειδικό χώρο σε αποθήκη στη Θ

Να δώσει ένα τέλος στη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στα αρχεία της Πολεοδομίας επιχειρεί η δημοτική αρχή, που ξεκίνησε τη μεταφορά των φακέλων σε ειδικό χώρο σε δημοτική αποθήκη στη Θέρμη.

Ήδη έχει ξεκινήσει η μεταφορά των φακέλων από το υπόγειο της οδού Δαγκλή 14 και πρόκειται να ολοκληρωθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν τα αρχεία που βρίσκονται στο υπόγειο της οδού Μανουσογιαννάκη 6.

Όπως διαπιστώθηκε η κατάσταση των φακέλων είναι ιδιαίτερα προβληματική στην οδό Δαγκλή, καθώς εκτός από την δυσχερή χωροταξία του συγκεκριμένου υπογείου, ο χώρος είχε πλημμυρίσει στο παρελθόν, λόγω βλάβης της υδρορροής, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να καταστραφεί μέρος του αρχείου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αντιδημαρχίας οι σχετικοί φάκελοι των αρχείων της Διεύθυνσης Πολεοδομίας υπολογίζονται σε περίπου 30.000, χωρίς ο αριθμός να θεωρείται απόλυτα ακριβής, καθώς πολλοί εξ αυτών βρίσκονται σε γραφεία ιδιωτών.

Το έργο της τακτοποίησης των αρχείων της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, δυσχεραίνει επίσης και από το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός υπαλλήλων της συγκεκριμένης Διεύθυνσης είτε έχει συνταξιοδοτηθεί, είτε έχει μεταταγεί σε άλλες υπηρεσίες.

Πάντως η επιχείρηση μεταφοράς στο νέο ειδικό χώρο στις αποθήκες του Δήμου στη Θέρμη εκτιμάται ότι θα διαρκέσει συνολικά πέντε εβδομάδες. Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει και γίνεται συστηματική και εξαρχής αρχειοθέτηση των φακέλων.
 

Image
Χαώδης η κατάσταση στην Πολεοδομία Θεσσαλονίκης