Skip to main content

Χαράτσι 11.000 ευρώ για ιδιοκτήτρια πάρκινγκ στο Κιλκίς

Το ποσό των 11.306 ευρώ καλείται να πληρώσει μια ιδιοκτήτρια πάρκινγκ στο Κιλκίς για το ειδικό τέλος ακινήτων, λόγω της μεγάλης έκτασης του κτηρίου, ποσό όμως που είναι εντελώς δυσανάλογο του μικρού τ

Το ποσό των 11.306 ευρώ καλείται να πληρώσει μια ιδιοκτήτρια πάρκινγκ στο Κιλκίς για το ειδικό τέλος ακινήτων, λόγω της μεγάλης έκτασης του κτηρίου, ποσό όμως που είναι εντελώς δυσανάλογο του μικρού τζίρου ενός επαρχιακού πάρκινγκ, με πληρότητα κάτω του 50%.

Το πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν πολλοί ιδιοκτήτες χώρων στάθμευσης εξαιτίας του ειδικού τέλους ακινήτων επισήμανε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος κάνει λόγο για άδικο χαρακτήρα του μέτρου και ζητά να επανεξεταστεί σε ορισμένες περιπτώσεις ο υπολογισμός του τέλους.

Όπως σημειώνει ο κ. Κιλτίδης σε ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, «μια δίκαιη και λογική θεώρηση του προβλήματος, θα επέβαλε, την εξαίρεση των χώρων στάθμευσης, όπως στις βιοτεχνίες και βιομηχανίες ή την μη χρέωση του όλου εμβαδού των χώρων ή τέλος την μείωση του συντελεστή στην τιμή ζώνης (υπόγειοι χώροι-απλές κατασκευές)».

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ρωτά τον υπουργό Οικονομικών, εάν προτίθεται να προβεί σε επανεξέταση της επιβολής ή μη του έκτακτου τέλους ακινήτων, στους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, ή στην χειρότερη περίπτωση να εξετάσετε το ενδεχόμενο αλλαγής του τρόπου υπολογισμού του;