Skip to main content

Ξεκινά η διαδικασία προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων

Με απόφαση της Κατερίνας Παπανάτσιου, διευθετούνται πρακτικές λεπτομέρειες για τη διευκόλυνση των συνεδριάσεων της Συντονιστικής Επιτροπής.

Την διαδικασία προσαρμογής των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων στα επίπεδα των εμπορικών τους ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών, καθώς ενεργοποίησε τη Συντονιστική Επιτροπή για τον καθορισμό τους.

Με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως διευθετούνται πρακτικές λεπτομέρειες για τη διευκόλυνση των συνεδριάσεων της Συντονιστικής Επιτροπής που έχει αναλάβει να προτείνει το νέο σύστημα τιμών ζώνης των ακινήτων.

Ετσι, στην απόφαση προβλέπεται ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής μπορεί να προσκαλεί κατά την κρίση του στις συνεδριάσεις της κυβερνητικά στελέχη και φορείς του δημοσίου τομέα, υπηρεσιακούς παράγοντες, ειδικούς εμπειρογνώμονες, φορείς του ιδιωτικού τομέα και άλλα πρόσωπα που μπορούν να συνεισφέρουν στην καλύτερη εκτέλεση του έργου της. Παράλληλα η Επιτροπή για την υποβοήθηση του έργου της, μπορεί να ζητεί πληροφορίες και στοιχεία από τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες και να ενημερώνεται με εισηγήσεις από τα αρμόδια υπουργεία.

Με βάση το νόμο που ψηφίστηκε την 1η Αυγούστου 2017, στη Διαρκή Επιτροπή οι εξής: α) Ο Υπουργός Οικονομικών, ως Πρόεδρος, β) ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, γ) ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, δ) ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Οικονομικών, ε) ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στ) ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ζ) ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, η) ο Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, θ) ο Πρόεδρος της εταιρείας «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.», ι) ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ια) ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, ιβ) ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος, ως μέλη της Επιτροπής.