Skip to main content

Ξεκινά η καταβολή προνοιακών επιδομάτων

Από την ερχόμενη Παρασκευή θα ξεκινήσει η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων για τους 24.200 δικαιούχους στο νομό Θεσσαλονίκης, μετά τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν λόγω Καλλικράτη.

Από την ερχόμενη Παρασκευή θα ξεκινήσει η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων για τους 24.200 δικαιούχους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του νομού Θεσσαλονίκης, μετά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν λόγω Καλλικράτη.

Συγκεκριμένα, η μη έγκαιρη πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων του διμήνου Ιανουάριος – Φεβρουάριος οφείλεται στην ένταξη των πρώην Νομαρχιακών Διευθύνσεων στους Καλλικρατικούς Δήμους και στην καθυστέρηση υλοποίησης της.

Στις αρχές Μαρτίου απεστάλη από το Υπουργείο Εσωτερικών το σχετικό κονδύλιο και κατατέθηκε στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Ύστερα από άμεσες και συντονισμένες προσπάθειες των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αρμόδιας Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, ολοκληρώθηκαν οι επιμέρους διαδικασίες, που ήταν απαραίτητες, γιατί μέχρι σήμερα τα προνοιακά επιδόματα καταβάλλονταν από τις Νομαρχίες και συνακόλουθα δεν υπήρχε πρόβλεψη της ακολουθούμενης διαδικασίας στους Δήμους.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι στο μέλλον δεν θα προκύψουν προβλήματα στην έγκαιρη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων. Η διαδικασία αποστολής και είσπραξης των ταχυδρομικών επιταγών εξακολουθεί να παραμένει ίδια για τους δικαιούχους.