Skip to main content

Ξεκινά η κατασκευή της ιχθυόσκαλας στο Βόλο

Σάρκα και οστά παίρνει πλέον το όνειρο της κατασκευής ιχθυόσκαλας στην πόλη του Βόλου, αφού εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος του πολύπαθου έργου το οποίο καρκινοβατούσε τα τελευταία 30 χρόνια.
Σάρκα και οστά παίρνει πλέον το όνειρο της κατασκευής ιχθυόσκαλας στην πόλη του Βόλου, αφού εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος του πολύπαθου έργου το οποίο καρκινοβατούσε τα τελευταία 30 χρόνια. Σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 16 μηνών.

Την επίβλεψη της κατασκευής έχει αναλάβει η Τεχνική Υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ τη λειτουργία του θα χειρίζεται η εποπτευόμενη από το ίδιο υπουργείο εταιρία ΕΤΑΝΑΛ Α.Ε. Το έργο της ιχθυόσκαλας είχε μετατραπεί σε γεφύρι της Άρτας για το Βόλο, καθώς οι πρώτες μελέτες είχαν ξεκινήσει προ 30ετίας και είχε ενταχθεί διαδοχικά στο Β’ ΚΠΣ και στο Γ ΚΠΣ χωρίς να προχωρήσει.

Το μόνο κομμάτι που έχει ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής αφορούσε στην κατασκευή κρηπιδωμάτων στην περιοχή των παλαιών σφαγείων Βόλου, το οποίο ολοκληρώθηκε προ 20ετίας περίπου. Το κόστος κατασκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων της ιχθυόσκαλας ανέρχεται σε 4,5 εκατ. ευρώ. Η ιχθυόσκαλα αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες εργασίας χιλιάδων επαγγελματιών της Μαγνησίας που σχετίζονται με τον τομέα της αλιείας. Για την απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου, η Ν.Α. Μαγνησίας θα καταθέσει προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρόταση για τη συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης με τη συμμετοχή  των χρηστών και φορέων του νομού.