Skip to main content

Ξεκινά σήμερα το παιδικό φεστιβάλ της «Παραθινούπολης»

Θα λάβει χώρα στην πλαζ της Αρετσούς ως την Κυριακή - Θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι «Ταξιδεύοντας μέσα από τις τέχνες».

Tο παιδικό φεστιβάλ «ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ», το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας έως 12 ετών, το οποίο διοργανώνει ο δήμος Καλαμαριάς, ανοίγει σήμερα Τετάρτη τις πύλες του στην πλαζ Αρετσούς και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 28 Μαΐου. Θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι «Ταξιδεύοντας μέσα από τις τέχνες».

Τα πρωινά από Τετάρτη24 Μαΐου έως Παρασκευή 26 Μαΐου, στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Καλαμαριάς και της ευρύτερης περιοχής με οργανωμένες επισκέψεις (ώρες 09:00-12:00)

Τα απογεύματα από Παρασκευή 26 Μαΐου έως Κυριακή 28 Μαΐου, ώρες 18:00-22:00,  καθώς και την Κυριακή 28 του μήνα, ώρες 11:00-14:00, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ανοιχτές για το κοινό της πόλης. Την Πέμπτη 25 Μαΐου, ώρα 19:30 θα γίνουν τα εγκαίνια του φεστιβάλ με μεγάλη μουσική παρέλαση από την μπάντα δρόμου «Κρουστόφωνο».
Στόχος της διοργάνωσης είναι, μέσα από επιλεγμένες προτάσεις εκδηλώσεων, να προσφέρει την δυνατότητα στα παιδιά, τόσο της Καλαμαριάς όσο και της υπόλοιπης Θεσσαλονίκης, να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και την αισθητική τους, να διευρύνουν τους ορίζοντες των γνώσεών τους, και να ευαισθητοποιηθούν σε όλα τα θέματα της εποχής μας.

Τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα έχει ένα ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα με ομάδες κουκλοθέατρου και μαριονέτας, μουσικά δρώμενα, θέατρο δρόμου, καλλιτεχνικά εργαστήρια από παιδαγωγικές ομάδες της πόλης και σημαντικές παρουσίες φορέων όπως: Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. - τμήματα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Ανθή Θάνου - Αφήγηση Παραμυθιών, Δημήτρης Μπασλάμ-Μουσική Παράσταση «Αγησίλαγος», Κουκλοθίασος JINX, κουκλοθίασος ΤΙΚ ΝΙΚ, θεατρική ομάδα ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ, ART FACTORY- Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών, ADD ART, CIRCUS TARADADAN, Dot2dot, Κοιν. Σ.Επ “Εργαστήρι χωρίς Σύνορα”, Ζωοφιλικό – Οικολογικό Σωματείο “Μαζί μπορούμε”, Hehe art, “Fons Peritiae”, ομάδα κουκλοθεάτρου FORTUNATI, Game Craft, Καλλιτεχνικό Βιβλιοδετείο Ν.Π.Λειβαδιώτη, Καλλιτεχνικό εργαστήρι “Ο μυστικός κήπος της Νέλλης”, KIRKO-ΟΜΑΔΑ ΤΣΙΡΚΟΥ, Lalaland, Κουκλοθίασος “Redicolo”, ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ, Το Πράσινο Σύννεφο – Δημιουργικό Βιβλιοπωλείο, ΜΚΟ PRAKSIS, “Σχεδία στην πόλη” - Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα, “Χαρά και Μουσική”- εργαστήρι μουσικής δημιουργικής απασχόλησης καθώς και πολλοί έμπειροι παιδαγωγοί και εμψυχωτές.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε όλες σχεδόν τις προηγούμενες διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν έχουν συμμετάσχει, αφήνοντας το δικό τους, ξεχωριστό στίγμα στο θεσμό, σχεδόν όλα τα μουσεία της πόλης, οργανώσεις με αναγνωρισμένο ανθρωπιστικό και περιβαλλοντικό έργο, πολιτιστικοί φορείς, παιδαγωγικές ομάδες καθώς και καλλιτέχνες από τη Θεσσαλονίκη, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντας έτσι έναν  πλουραλιστικό και διεθνή χαρακτήρα στο φεστιβάλ.

Εδώ το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ