Skip to main content

Ξεκινά σήμερα το νέο πρόγραμμα της TV100 και του FM100

Με το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα, που ξεκινά σήμερα, η TV100 δίνει βαρύτητα στην πλουραλιστική, ψύχραιμη και έγκυρη ενημέρωση

Το νέο πρόγραμμα της Δημοτικής Τηλεόρασης ξεκινά από την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 με την εκπομπή «Δημότης online» με τον Παναγιώτη Κρινή να κάνει πρεμιέρα για μία ακόμη χρονιά στις 4 το μεσημέρι.

Με το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα (θα εξελιχθεί πλήρως το επόμενο χρονικό διάστημα έως τις 15 Οκτωβρίου), η TV100 δίνει βαρύτητα στην πλουραλιστική, ψύχραιμη και έγκυρη ενημέρωση, είτε μέσα από αμιγώς ενημερωτικές εκπομπές είτε μέσα από εκπομπές τεκμηρίωσης, με καθαρή εικόνα και αναβαθμισμένη αισθητική.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημοτικής Τηλεόρασης, θα προβάλλει τη θετική πλευρά της πόλης, τις γωνιές και τις γειτονιές της, τους ανθρώπους της δημιουργίας. Η πόλη και η κεντρική Μακεδονία, ο τόπος αλλά και οι άνθρωποι, βρίσκονται πρωτίστως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Στα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται η διάδραση με τους πολίτες, η επαφή με άλλα ΜΜΕ της πόλης.

Καθημερινά στις 7.30 το απόγευμα θα μεταδίδεται σύντομο (ημίωρο) δελτίο ειδήσεων (και στη νοηματική), ενώ την ίδια ώρα θα μεταδίδεται και το δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, στις 4 το μεσημέρι, ξεκινά η νέα εκπομπή «Η ζωή το Σαββατοκύριακο» με τη Μαρία Αναγνωστίδου, που φιλοδοξεί να πιάσει το σφυγμό της ζωής στην πόλη, σε κάθε έκφανσή της.

Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 θα ξεκινήσουν δύο νέες ενημερωτικές εκπομπές: «Καλημέρα από τη Θεσσαλονίκη» στις 8 το πρωί και «Check in στα γεγονότα» στη 1 το μεσημέρι. Το πρωί ο Γιώργος Ροδάκογλου θα δίνει όλες της χρήσιμες πληροφορίες της ημέρας που ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη και όλη την Κεντρική Μακεδονία, ενώ το μεσημέρι η Βάσω Λυκουρίνου και η δημοσιογραφική ομάδα της TV100 θα παρουσιάζει τα πιο σημαντικά νέα έως εκείνη την ώρα.

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 θα ξεκινήσει η εκπομπή «Πρίσμα» με τον Παντελή Σαββίδη, η οποία θα προσεγγίζει ζητήματα των Βαλκανίων, ευρωπαϊκών πολιτικών ζητημάτων και διεθνών σχέσεων.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στις 10 το βράδυ με τον τίτλο «Γεγονότα στις 10» και παρουσιάστρια την Κική Τσιλιγγερίδου, το οποίο βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα τον περασμένο Μάιο. Ε

πίσης, συνεχίζονται οι αθλητικές εκπομπές «Sport Report» με τους Γιώργο Βένη, Γιάννη Χατζηιωαννίδη, Βάσω Τσάνα, Παντελή Ζουμπούλη και «Σφήνα στα σπορ» με το δημοσιογράφο Νίκο Πετρουλάκη, η εκπομπή με θέματα από τον επιχειρηματικό κόσμο «Έξυπνη οικονομία» με τον Γιώργο Κατσιάνη, καθώς και οι εκπομπές πολιτισμού «Ένα βιβλίο ένα ταξίδι» και «Στη γη της Μακεδονίας» με το Στέλιο Λουκά.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα σχεδιάζονται και θα ξεκινήσουν εκπομπές για θέματα της ζωής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τα πολιτιστικά δρώμενα, για τα κοινωνικά θέματα και την τηλεοπτική πραγματικότητα, για το αυτοκίνητο, για ιστορικά θέματα. Επίσης, εκπομπές με προφίλ προσωπικοτήτων και talk show, συζητήσεις αυτοδιοικητικών, πολιτικών και δημοσιογράφων, μια ιδιαίτερη ματιά στις δημιουργικές δυνάμεις της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Μια εκπομπή με θέμα το παρελθόν της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος με το δημοσιογράφο Κώστα Μπλιάτκα, καθώς και ειδικές στήλες για θέματα υγείας, οικολογίας και ζωοφιλίας.

Από σήμερα το πρωί ξεκίνησε και το πρόγραμμα του Δημοτικού Ραδιοφώνου FM100

Οι εκπομπές στο ραδιόφωνο περιλαμβάνουν πλέον συνεχή ενημέρωση για την κίνηση στους δρόμους της πόλης, για τον καιρό, για την έκτακτη επικαιρότητα (σε όλες τις εκπομπές). Φυσικά, τίτλοι ειδήσεων κάθε ώρα αλλά και τακτική ενημέρωση για τα χρηστικά και χρήσιμα νέα της πόλης. Βασικά χαρακτηριστικά πλέον οι ζωντανές συνδέσεις και η επικοινωνία με τους ακροατές. Στον FM100 δίνεται βάρος στην ελληνική μουσική, ενώ στον FM100,6 στην διεθνή μουσική σκηνή.

Η μέρα θα ξεκινά στις 7:00 με την εκπομπή «100 καλημέρες» και τον Βαγγέλη Πλάκα, ενώ τη σκυτάλη θα παίρνουν στις 8:00 μέχρι τις 10:00 ο Πόλυς Μαυρόπουλος και ο Κώστας Μάντζιος με την εκπομπή «Πρωινό freefall – οι… ουρανοκατέβατοι», μια διαφορετική προσέγγιση στο πρωινό της πόλης που συνδυάζει την χρήσιμη πληροφορία με την ψυχαγωγία. Στις 10:00 η καθιερωμένη ενημερωτική εκπομπή του Βασίλη Κοντογουλίδη «Θέσεις και απόψεις» και στις 12:00 το αγαπημένο «Νησί της Ναυσικάς» με τη Ναυσικά Γκράτζιου. Μία με δύο το μεσημέρι η αθλητική εκπομπή «Θύρα 100» με σχόλια, πληροφορίες και παρασκήνια από τους Γιώργο Βένη, Γιάννη Χατζηιωαννίδη, Βάσω Τσάνα και Παντελή Ζουμπούλη. Στις 2:00 το μεσημέρι το φρέσκο ενημερωτικό μαγκαζίνο του FM100 με τη δημοσιογραφική ομάδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης: Αλεξάνδρα Μαρτίδου, Σοφία Ξανθόπουλου, Ευδοξία Δένη και Κωνσταντίνο Λουτζιούδη.

Επιστροφή στο σπίτι από τη δουλειά με την εκπομπή «Με λένε… Τάκη από το Κανατάκη» και τη Χριστίνα Κανατάκη να σχολιάζει σε ύφος προσωπικό 3:00 με 4:00 το μεσημέρι. Η Έλενα Λεμονίδου και ο Δημήτρης Ασπροπούλης από τις 4:00 έως τις 6:00 με την εκπομπή «Lemon pie με άσπρο γλάσο» ενημερώνουν και σχολιάζουν όσα συνέβησαν μέσα στη μέρα. Στις 6:00 το απόγευμα η Κική Τσιλιγγερίδου με τη «Ζωντανή πόλη» συζητά, αναλύει και μας διασυνδέει με την ευρωπαϊκή διάσταση της Θεσσαλονίκης, ενώ στις 7:00 με 8:00 μας υποδέχεται η Δέσποινα Αυγερίδου με τους  καλεσμένους της στην   εκπομπή “Aφιερωμένο” για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Στις 8:00 ο Περικλής Γλενταδάκης παίρνει τη σκυτάλη της ενημέρωσης, βλέπει την «Επόμενη μέρα» και όσα θα μας απασχολήσουν, ενώ στις 9:00 η Μαίρη Λεριά μας λέει «Δες το από άλλη μεριά» σε μία χαλαρή ώρα με καλή μουσική και σχόλια για θέματα κοινωνικού χαρακτήρα. Από τις 10:00 έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα «Μια στιγμή μια νύχτα» με την Παλμύρα Αρσλάνογλου και υπέροχες μουσικές που θα μας θυμίσουν τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μας.

Το Σαββατοκύριακο από τις 8:00 ως 11:00 το πρωί η «Πρωινή περίπολος» και ο Τάσος Ρέτζιος μας οδηγούν στα μονοπάτια του πολιτισμού, της πολιτικής και της κοινωνίας, ενώ από τις 11:00 έως τη 1:00 βολτάρουμε ραδιοφωνικά μέσα από την εκπομπή «Σάββατο στην πόλη» παρέα με το δημοσιογραφικό τμήμα και τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του FM100. Από τη 1:00 ως τις 2:00 ραδιοφωνική «Έξυπνη οικονομία» του Γιώργου Κατσιάνη, ενώ στις 3:00 το μεσημέρι παίρνει τη σκυτάλη η Αφροδίτη Αργυροπούλου που επιμελείται ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της κινηματογραφικής μουσικής.

Από τις 4:00 έως τις 6:00 η εκπομπή «Όπου παρέα εκεί καλύτερα» στην οποία μία παρέα γίνονται δημοσιογράφοι, ραδιοφωνικοί παραγωγοί και ακροατές του Δημοτικού Ραδιοφώνου με πολλή και καλή μουσική, σχόλια και χρήσιμες πληροφορίες.

Από τις 6:00 έως τις 7:00 η εκπομπή «Πλανήτης Εύα» με τη Μαίρη Λεριά, ενώ το Σάββατο στις 7:00 με 8:00 η εκπομπή «Από τους πρόσφυγες για τους πρόσφυγες» με τον Κώστα Κεκελιάδη, ενώ από τις 8:00 έως τις 9:00 «Η ζωή είναι αλλού» που επιμελείται η Ζωή Αγαθοπούλου, μία εκπομπή αφιερωμένη στην ελληνική μουσική και τη λαϊκή παράδοση. Από τις 10 έως τις 12:00 το βράδυ η κλασική «Βιταμίνη Π» σε επιμέλεια της Παλμύρας Αρσλάνογλου, μουσική συντροφιά για τις νύχτες του Σαββατοκύριακου.

Στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα την Κυριακή προστίθενται οι εκπομπές «Τα κυριακάτικα» σε επιμέλεια Έλενας Λεμονίδου με ελληνικά νοσταλγικά και αξέχαστα τραγούδια, «Καφέ ασμάν» με την Ιφιγένεια Θεολογίδου που φιλοξενεί προσωπικότητες της πόλης και «Ο κόσμος μαζί» με τη Ναυσικά Γκράτζιου, μια εκπομπή που ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας και ενώνει τις φωνές, τις μνήμες και τα όνειρα των Ελλήνων της Διασποράς.

Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος, Γενικός Διευθυντής: Αλλάζουμε λογική, αλλάζουμε μοντέλο, αλλάζουμε τεχνολογία

«Σε μόλις 6 μήνες καταφέρνουμε να αναπτύξουμε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα με 5 ενημερωτικές εκπομπές (εκ των οποίων οι 4 καινούριες), με 1 δελτίο ειδήσεων κάθε απόγευμα επί 7 ημέρες, καθώς και μια σειρά  εκπομπών με θέμα την ιστορία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τις δημιουργικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης και της κεντρικής Μακεδονίας.

»Αλλάζουμε λογική, αλλάζουμε μοντέλο, αλλάζουμε τεχνολογία. Η ενημέρωση παραμένει πάντοτε ο κύριος άξονας του προγράμματός μας. Η Θεσσαλονίκη ο κόσμος όλος και η ματιά της Θεσσαλονίκης για τον κόσμο. Ό,τι συμβαίνει στην πόλη και οι άνθρωποι της πόλης για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο. Σταδιακά θα προστεθούν εκπομπές για την ιστορία, για τη γαστρονομία, την υγεία, την επιστήμη, ενώ ενισχύουμε την αθλητική ενημέρωση με νέες εκπομπές. Φρέσκια εικόνα μαζί με νέες θεματικές που δημιουργούν την πολύτιμη βιβλιοθήκη των Δημοτικών ΜΜΕ.

»Το τελευταίο εξάμηνο αλλάξαμε ποιοτικά τις εκπομπές και την ενημέρωση τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στην τηλεόραση. Είναι διαρκής η προσπάθεια δημοσιογράφων και τεχνικών να είμαστε κοντά στην κοινωνία, με συνεχή ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει στην πόλη.

»Στη διάρκεια των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19, λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Προσφέραμε ψύχραιμη και έγκυρη ενημέρωση στους πολίτες, συνεργαστήκαμε με τις αντιδημαρχίες και τις ορχήστρες του Δήμου για την παραγωγή τηλεοπτικού προγράμματος, όπως και με πολλούς φορείς όπως το ΚΘΒΕ, η ΚΟΘ, το ΚΜΣΤ, το Μέγαρο Μουσικής, το NOESIS. Στην προσπάθεια για βελτίωση του προγράμματός μας, σχεδιάζουμε νέες εκπομπές με νέα φιλοσοφία. Επίσης, η ένταξή μας στο CIRCOM, το διεθνές οπτικοακουστικό δίκτυο στην Ευρώπη που έχει σκοπό την προώθηση και ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των μελών του, την δημιουργία και ανταλλαγή τηλεοπτικών προγραμμάτων, την ενίσχυση της επαγγελματικής κατάρτισης των δημοσιογράφων και των τεχνικών σε όλη την Ευρώπη, θα μας δώσει νέες ευκαιρίες και προοπτικές. Όσον αφορά στην ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού, ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες οι εργασίες αναδιαμόρφωσης του κεντρικού σκηνικού στο στούντιο της TV100 με χρήση ψηφιακών οθονών -ένα μεγάλο βήμα, μεταξύ άλλων, που αλλάζει την εικόνα.

»Αναπτύσσουμε, επίσης, ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με 17 ώρες αντί 10 τις καθημερινές και αντίστοιχα το Σαββατοκύριακο, με εκπομπές για την καθημερινότητα της πόλης, με διαρκή ενημέρωση, με εκπομπές που στηρίζουν τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης. Το καλοκαίρι για πρώτη φορά δημιουργήσαμε εκπομπή «επιστροφής» και από τη Χαλκιδική σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αναβάθμιση της ισχύος και της ποιότητας του σήματος του FM100. Παράλληλα με όλα αυτά, εκσυγχρονίζουμε την εμπορική πολιτική της ΔΕΠΘΕ. Γιατί θέλουμε κοντά μας την κοινωνία της πόλης, θέλουμε κοντά μας τους επαγγελματίες και τον επιχειρηματικό κόσμο. Μαζί στη μεγάλη προσπάθεια να ανασυγκροτήσουμε τα Δημοτικά ΜΜΕ», αναφέρει σε σημείωμά του ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Κεσόπουλος.