Skip to main content

Ξεκινά την Παρασκευή το Φεστιβάλ Βυζαντινών Νερόμυλων

Ο δήμος Παύλου Μελά υπόσχεται ότι το φεστιβάλ θα προσφέρει ένα Ταξίδι στη Μεσόγειο, στον πολιτισμό και την τοπική ιστορία.

Ο δήμος Παύλου Μελά προσκαλεί τους φίλους της μουσικής και του θεάτρου στο Ανοιχτό Θέατρο Βυζαντινών Νερόμυλων της Πολίχνης, τις ημέρες Παρασκευή 8, Σάββατο 9, Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου και με ώρα έναρξης 20.30, για ένα Ταξίδι στη Μεσόγειο, στον πολιτισμό, την τοπική ιστορία, το φυσικό περιβάλλον, το χθες, το σήμερα, το αύριο.

«Τα εξαιρετικά καλλιτεχνικά συστατικά του Φεστιβάλ Βυζαντινών Νερόμυλων που διοργανώνει το τμήμα πολιτισμού, θα επιβεβαιώσουν ότι ο Πολιτισμός είναι σαν τη Μεσόγειο "μια θάλασσα που συνάπτει παρά τέμνει"» τονίζει ο δήμος σε ανακοίνωση του.

Στο Φεστιβάλ Φιλοξενούνται:

   - Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα συνθέτης & σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανουριά στο«LastTango by Zoe»
   - Ο μαέστρος Κωστής Παπάζογλου που πέρυσι είχε  συνθέσει ένα μοναδικό μουσικό ψηφιδωτό στον ίδιο χώρο και φέτος συνοδεύεται από το φωνητικό σύνολο "εν χορώ", τη Νέα Χορωδία Δήμου Καλαμαριάς και το jazz quintet των "Thessalonians"
   - Ο Γιάννης Ανδρόνογλου, ένας κιθαρίστας με διεθνή ακτινοβολία, και
    - Η θεατρική ομάδα PUSHYOURART COMPANY, ένας πυρήνας νέων καλλιτεχνών και παραγωγών με την παράσταση «Η Τρικυμία» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.