Skip to main content

Στην εκκίνηση το Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας (vids)

Σε δηλώσεις του πριν την επίσημη έναρξη ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε τρεις λόγους για τους οποίους το συνέδριο έχει σημασία για την Περιφέρεια.

Αρχίζει σε λίγο το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Κεντρική Μακεδονία, στο Grand Hotel, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Από νωρίς το πρωί πλήθος συμμετεχόντων έχουν συρρεύσει για την έναρξη, που θα γίνει από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, την υφυπουργό, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ενώ την κεντρική εισηγητική ομιλία θα κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ. Τζιτζικώστας θα αναφερθεί στις αναπτυξιακές προοπτικές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως τόνισε και σε σχετικές δηλώσεις πριν την επίσημη έναρξη.

Τρεις είναι οι λόγοι για τους οποίους έχει σημασία για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το συνέδριο είπε ο κ. Τζιτζικώστας:

1.Θα ακουστεί καθαρά η φωνή, οι θέσεις και οι προτάσεις των φορέων ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας.

2.Θα συζητήσουμε για όλα τα ζητήματα της ανάπτυξης.

3.Θα προωθήσουμε τα μεγάλα ζητήματα για την ποιότητα ζωής των πολιτών και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

«Θα περιμένουμε από την κυβέρνηση από την Πέμπτη το πρωί  να αρχίσει να δίνει λύσεις στα σημαντικά προβλήματα που έχουμε ως περιοχή», υπογράμμισε ο κ.Τζιτζικώστας.

Δηλώσεις πριν την έναρξη έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, που είναι από τους κεντρικούς ομιλητές στο πρώτο πάνελ του συνεδρίου.

Ο κ. Φάμελλος έδωσε μια γεύση των ανακοινώσεων που έχει να κάνει η κυβέρνηση στο συνέδριο, με προεξάρχουσα τη σύσταση φορέα διαχείρισης για το Θερμαϊκό κόλπο, αλλά και την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών στην Κεντρική Μακεδονία, που είναι η πρώτη Περιφέρεια με ολοκληρωμένους δασικούς χάρτες και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας το 2019, όταν οι υπόλοιπες Περιφέρειες θα ολοκληρώσουν το 2020.