Skip to main content

Ξεκινά το έργο για την αντιπλημμυρική προστασία των Μουδανιών

Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία ρέματος περιοχής Αλμύρας Ν.Μουδανιών» με την ανάδοχο εταιρεία.

Ξεκινά η κατασκευής του έργου για την αντιπλημμυρική προστασία του ρέματος περιοχής Αλμύρας στα Ν. Μουδανιά.

Υυπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου ποσού 637.514,32 ευρώ μεταξύ του Δημάρχου Ν.Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρρά και του νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «MA.CON.STRUCTION ΑΕ».

Το έργο αφορά στην κατασκευή λιμνοδεξαμενής, μετά των συνοδών έργων, εμβαδού 78.600m² περίπου. Ειδικότερα, προβλέπεται η εκσκαφή του γηπέδου, η κατασκευή περιμετρικού αναχώματος, τοίχος αντιστήριξης - αντλιοστάσιο.

Η επιφάνεια της στέψης θα είναι περίπου 73.000m² και επιφάνεια πυθμένα 58.000m². Ο ωφέλιμος όγκος της λιμνοδεξαμενής ανάσχεσης πλημμύρας, η οποία θα κατακρατεί τα νερά της βροχής ανέρχεται σε 230.700m³.

«Η κατασκευή του αντιπλημμυρικού αυτού έργου αποτελεί έργο πνοής για τη περιοχή καθώς θα παρέχει τη δυνατότητα συγκράτησης της παροχής πλημμύρας (περίπου 230.000μ3) και ελεγχόμενης διοχέτευσης των νερών στο κατάντη ρέμα, κατ΄ επέκταση στα Ν.Μουδανιά», σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου.

Όπως υπογραμμίζει ο δήμος, «σημαντικό είναι το γεγονός ότι λόγω συγκράτησης των νερών από τη λεκάνη, θα υφίσταται η δυνατότητα κατείσδυσης των νερών της βροχής έτσι ώστε να εμπλουτισθεί ο υπόγειος ορίζοντας μειώνοντας το πρόβλημα της υφαλμύρωσης του υδροφορέα της περιοχής».

Το έργο είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.