Skip to main content

Ξεκινά το Σάββατο το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην Τούμπα

Χθες το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τον κανονισμό λειτουργίας του κατά την περίοδο των εορτών από 2 Δεκεμβρίου 2017 έως 7 Ιανουαρίου 2018.

Το Σάββατο ανοίγει τις πύλες του το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην Τούμπα, στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού.

Χθες το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τον κανονισμό λειτουργίας του κατά την περίοδο των εορτών από 2 Δεκεμβρίου 2017 έως 7 Ιανουαρίου 2018. Σημειώνεται ότι ο χώρος λειτουργίας του Πάρκου παραχωρήθηκε στον Εμπορικό Σύλλογο από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου.

Ο κανονισμός ρυθμίζει την οργάνωση, τις προϋποθέσεις λειτουργίας και τους όρους για την έγκριση συμμετοχής και τη χορήγηση αδειών στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο, καθώς και τους κανόνες οι οποίοι θα διασφαλίζουν την αισθητική, την υγιεινή και την τάξη στον χώρο λειτουργίας του πάρκου.  Υπεύθυνος για τη λειτουργία του πάρκου και διοργανωτής των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

«Για δεύτερη χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος θέλει να δημιουργήσει μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, σε μια μεγάλη αγορά, την οποία προσπαθούμε να την συγκρατήσουμε με νύχια και με δόντια, στην δύσκολη εποχή που είμαστε», σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης, σύμφωνα με τον οποίο θα υπάρχουν ειδικές τιμές τις πρωινές ώρες σε ευπαθείς ομάδες και σε σχολεία.

Ήδη, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για το στήσιμο του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου και τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς, ώστε όλα να είναι έτοιμα το Σάββατο.

Το Πάρκο, το οποίο στήνεται για δεύτερη χρονιά στην Τούμπα από τον ΕΣΘ, θα περιλαμβάνει ειδικές κατασκευές όπου θα εξελίσσονται δημιουργικές δράσεις, χώρο με ψυχαγωγικά παιχνίδια, χώρο εκδηλώσεων και Χριστουγεννιάτικη αγορά με περίπτερα που θα διαθέτουν χριστουγεννιάτικα εδέσματα και στολίδια.

Στον εορταστικό Πάρκο, εκτός από τα 26 περίπτερα – οικίσκους που θα στηθούν, θα υπάρχουν παιχνίδια για τους μικρούς επισκέπτες, όπως συγκρουόμενα, καρουζέλ, τρενάκι. Οι επισκέπτες θα μπορούν να περάσουν και από το σπίτι του Αϊ Βασίλη και το ταχυδρομείο. Κατά τη λειτουργία του Πάρκου θα ανέβει και μια θεατρική παράσταση από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Η είσοδος στον Χριστουγεννιάτικο Πάρκο θα είναι ελεύθερη, ωστόσο, θα υπάρχει χρέωση για τη χρήση των παιχνιδιών.

Το ωράριο λειτουργίας του πάρκου θα είναι από τις 10:00 π.μ. έως τις 22:30 μ.μ. καθημερινώς.