Skip to main content

Ξεκινάει αύριο η έκθεση Kosmima

Ανοίγει αύριο τις πύλες της στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η 28η Kosmima η οποία θα διαρκέσει έως τις 4 Νοεμβρίου.

Ανοίγει αύριο τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η 28η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων & Εξοπλισμού Kosmima, που θα διαρκέσει έως τις 4 Νοεμβρίου.

Η φετινή διοργάνωση κατάφερε να προσελκύσει 32% περισσότερους εκθέτες από πέρυσι. Την έκθεση-θεσμό στον χώρο της αργυροχρυσοχοΐας θα επισκεφθούν εμπορικοί επισκέπτες από τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Την Κυριακή στις 12:30  ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, θα παραστεί στην απονομή των βραβείων και επαίνων στους διακριθέντες του 24ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος με θέμα «Θαλασσογραφίες», ο οποίος πλαισιώνει την Kosmima. Ο διαγωνισμός συγκέντρωσε 41 συμμετοχές με 64 έργα στην κατηγορία των σπουδαστών και 3 συμμετοχές με ισάριθμα έργα στην κατηγορία των επαγγελματιών.

Η έκθεση και ο διαγωνισμός τελούν υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ). Στην οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού συμμετείχαν η ΠΟΒΑΚΩ, η Συντεχνία Χρυσοχόων-Αργυροχρυσοχόων Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών-Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Αθηνών (ΣΑΑ) και η ΔΕΘ-Helexpo, ενώ στην επιτροπή αξιολόγησης εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων του κλάδου, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Η Kosmima θα είναι ανοιχτή για τους επαγγελματίες το Σάββατο 2 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως τις 21:00, την Κυριακή από τις 10:00 έως τις 22:00 και τη Δευτέρα από τις 11:00 έως τις 20:00.

Όλα για το έπιπλο, το design και τη διακόσμηση

Στο ίδιο διάστημα, 2-4 Νοεμβρίου,  αυτή τη φορά όμως στο Helexpo Palace, στην Αθήνα, η ΔΕΘ-Helexpo διοργανώνει από κοινού με την διεθνή πλατφόρμα Interiors from Greece τη Furnidec Business Athens Interior Show, την πιο σύγχρονη επαγγελματική έκθεση για το έπιπλο, το design και τη διακόσμηση. Οι κύριες κατηγορίες της έκθεσης θα είναι το οικιακό και επαγγελματικό έπιπλο, ενώ θα περιλαμβάνει προτάσεις για το σύγχρονο design και την εσωτερική διακόσμηση.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις με επίκεντρο την παρουσίαση σύγχρονων Ελλήνων βιομηχανικών σχεδιαστών με την επιμέλεια του Σωτήρη Λάζου, αλλά και ημερίδα με θέματα που αφορούν την σύγχρονη αρχιτεκτονική, την διακόσμηση, το branding και τον βιομηχανικό σχεδιασμό.

Ειδικότερα, παράλληλα με την έκθεση θα λάβει χώρα ένα δημιουργικό αφιέρωμα, όπου 16 από τις σημαντικότερες μορφές που ορίζουν τους κανόνες στο «παιχνίδι» του βιομηχανικού σχεδιασμού στην Ελλάδα –και όχι μόνο- θα εκθέτουν ήδη κατασκευασμένα σχέδιά τους. Τη δε Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για το ελληνικό design.

Η έκθεση απευθύνεται σε εμπόρους προϊόντων επίπλου και διακόσμησης, αλλά και σε αρχιτέκτονες, διακοσμητές, σχεδιαστές και ξενοδόχους. Θα λειτουργήσει όλες τις ημέρες από τις 10:00 έως τις 21:00.