Skip to main content

Ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης του αερίου σε Μηχανιώνα και Επανομή

Σε παλαιότερη δήλωσή του, ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων ΕΔΑ ΘΕΣΣ είχε πει πως εκτιμάται ότι ως τον Απρίλιο θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα.

Ξεκίνησαν, όπως ήταν προγραμματισμένες από την Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), οι εργασίες επέκτασης του φυσικού αερίου στη Ν. Μηχανιώνα του Δήμου Θερμαϊκού. 

Οι εργασίες εντάσσονται στα πλαίσια του έργου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για προγραμματισμό τροφοδότησης νέων περιοχών με το δίκτυο του φυσικού αερίου, που περιλαμβάνει στην Θεσσαλονίκη τις περιοχές: Φίλυρο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Εξοχή & Χορτιάτη του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Τρίλοφο & Πλαγιάρι του Δήμου Θέρμης, Νέα Μεσήμβρια του Δήμου Χαλκηδόνος, Λαγκαδά του Δήμου Λαγκαδά, Κουφάλια του Δήμου Χαλκηδόνος, Χαλάστρα του Δήμου Δέλτα και βέβαια, σε ό,τι αφορά στον Δήμο Θερμαϊκού, τη Νέα Μηχανιώνα, αλλά και την Επανομή.

Για τις εργασίες επέκτασης των τελευταίων δύο περιοχών, Νέας Μηχανιώνας και Επανομής, είχε επισημάνει, σε παλαιότερη δήλωσή του, ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Μιχάλης Στεργιόπουλος, πως «…εκτιμάται ότι ως τον Απρίλιο θα έχουν ολοκληρωθεί».

«Η επέκταση αυτή θα προσφέρει οικονομική ανάσα στα νοικοκυριά του Δήμου. Και επειδή στην οικονομία το λόγο έχουν οι αριθμοί, 40% εξοικονόμηση πετυχαίνεται με το φυσικό αέριο συγκριτικά με το πετρέλαιο. Η εξοικονόμηση δε, που αναμένεται από το φυσικό αέριο, από τη μελλοντική σύνδεση Δημοτικών και Δημόσιων κτιρίων στο Δήμο μας εκτιμάται στο ποσό των 100.000 € ετησίως.» δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, χωρίς να παραλείπει να αναφερθεί και στο χαμηλότερο αποτύπωμα του φυσικού αερίου σε σχέση με το πετρέλαιο, και κατά συνέπεια, τη συνεισφορά του σε έναν Δήμο Θερμαϊκού ενεργειακά πιο φιλικό και με περιβαλλοντική συνείδηση.