Skip to main content

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της Τουρκικής TPAO

Τις προετοιμασίες για την ιδιωτικοποίηση της Τουρκικής Πετρελαϊκής Κοινοπραξίας, μέσω διαδικασίας προσφοράς μετοχών, έχει αρχίσει η κυβέρνηση της Τουρκίας.
Τις προετοιμασίες για την ιδιωτικοποίηση της Τουρκικής Πετρελαϊκής Κοινοπραξίας (TPAO), μέσω διαδικασίας προσφοράς μετοχών, έχει αρχίσει η κυβέρνηση της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της χώρας, Τανέρ Γκιλντίζ.

Η τουρκική κυβέρνηση θα καταθέσει στο Κοινοβούλιο το σχετικό νομοσχέδιο σύντομα, ενώ ο αρμόδιος υπουργός έχει επαφές με στελέχη μεγάλων πετρελαϊκών εταιριών, οι οποίες θα μπορούσαν να αγοράσουν ποσοστό του προσφερόμενου πακέτου μετοχών, μέσα στο 2011.

Προς την κατεύθυνση αυτή, έχουν δρομολογηθεί διερευνητικές επαφές και διαβουλεύσεις με τις εταιρίες, Petrobras, Exxon Mobil και Chevron, για την υλοποίηση κοινών σχεδίων εκμετάλλευσης πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο τουρκικό έδαφος. Οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της αναφερόμενης εταιρίας, αναμένεται να αρχίσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.