Skip to main content

Ξεκίνησαν τα «Χαλκίδεια 2017» στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης (φωτο)

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν σήμερα στις 20:00, με χορούς και τραγούδια, στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού σχολείου Αμπελοκήπων.

Ξεκίνησαν την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου τα «Χαλκίδεια 2017» τα οποία και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Γιάννη Χαλκίδη στην πλατεία Επταλόφου ενώ το απόγευμα της Κυριακής τα παιδιά του «Φάρου του Κόσμου» διασκέδασαν τον κόσμο με τις μοναδικές τους μελωδίες στην Πλατεία των ΚΑΠΗ Αγ. Νεκταρίου (Δενδροπόταμος).

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν σήμερα Δευτέρα 8:00μ.μ. στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού σχολείου Αμπελοκήπων με απονομή τιμητικών διακρίσεων, παραδοσιακούς χορούς από τους ποντιακούς συλλόγους του δήμου («Κωνσταντίνος Παλαιολόγος», την Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων και την Ένωση Ποντίων Μενεμένης «Εύξεινος Πόντος») και μουσικό πρόγραμμα με τους Τριαντάφυλλο Πουρσανίδη και Αχιλλέα Βασιλειάδη.

Στις 8:30μ.μ. στο πάρκο Γεωργίου Κουμαρά (Βόσπορος, Μενεμένη) τα παιδιά θα διασκεδάσουν με το θέατρο σκιών του Οδυσσέα Κανλή και το έργο «ο Καραγκιόζης και τα αινίγματα της βεζυροπούλας».