Skip to main content

Σπάζουν και καταστρέφουν τα φέρετρα της Γιόκο Όνο (video)

Η καταστροφή αποτελεί την τελευταία φάση του διαδραστικού έργου της Γιόκο Όνο Ex It, που θα συνεχιστεί το Σάββατο και την Κυριακή στο ΜΜΣΤ.

της Αλεξίας Καλαϊτζή

Από σήμερα το μεσημέρι ξεκίνησε η τελευταία φάση του διαδραστικού έργου της Γιόκο Όνο Ex It, κατά την οποία οι πολίτες καλούνται να σπάσουν 50 από τα φέρετρα που χρησιμοποιούνται στην εγκατάσταση της καλλιτέχνιδος.

Δειλά δειλά οι πρώτοι επισκέπτες άρχισαν να καταφθάνουν στον εξωτερικό χώρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, όπου βρίσκονται τα φέρετρα, και χρησιμοποιώντας τα σφυριά που υπήρχαν στο χώρο ξεκίνησαν να χτυπούν και να καταστρέφουν τις ξύλινες κατασκευές.

Το μόνο κομμάτι των φέρετρων που θα παραμείνει άθικτο είναι οι ελιές που υπάχουν μέσα σε αυτά.

«Έχει πλάκα! Είναι αρκετά απελευθερωτικό να χτυπάς με τόση δύναμη τα φέρετρα» δήλωσε στη Voria.gr ο John που επισκέφθηκε την έκθεση. «Πιστεύω πως νιώθω το μήνυμα που θέλει να στείλει η καλλιτέχνις μέσα από το έργο της» ανέφερε ο Γιώργος Χαριτούδης.

Η δράση θα συνεχιστεί σήμερα μέχρι τις 7 το απόγευμα και θα επαναληφθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, από τις 10.00 έως τις 18.00 και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016, από τις 11.00 έως τις 15.00.

Τα υπόλοιπα 50 φέρετρα θα δοθούν στον Δήμο Θεσσαλονίκης για την ταφή άπορων πολιτών.

Σύμφωνα με το Μουσείο, η προσέλευση του κόσμου για την πρώτη έκθεση της Γιόκο Όνο στην Ελλάδα ήταν εντυπωσιακή και για αυτό η έκθεση θα παραταθεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.