Skip to main content

Ξεκίνησε η Πανελλήνια Ποδηλατοπορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (vid)

Δεκάδες ποδήλατα διασχίζουν κεντρικούς δρόμους συμμετέχοντας σε μια δράση με στόχο τη διεκδίκηση αξιοπρεπών υποδομών για μετακίνηση με ποδήλατα

Δόθηκε λίγο μετά τις 17:30 σήμερα το σύνθημα για την έναρξη της 11ης Πανελλήνιας Ποδηλατοπορείας στη Θεσσαλονίκη. Δεκάδες ποδήλατα διασχίζουν τους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας σε μια δράση που διοργανώνεται παράλληλα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, με στόχο τη διεκδίκηση αξιοπρεπών υποδομών για μετακίνηση με ποδήλατα.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Τάσος Βαρελάς, το σύνθημα για τη φετινή διοργάνωση είναι το «Αχ Σ.Β.Α.Κ.», που αναφέρεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το οποίο προβλέπει τον συνολικό στρατηγικό συμμετοχικό σχεδιασμό για τις μετακινήσεις με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα.

«Στο Σ.Β.Α.Κ., επίκεντρο είναι ο άνθρωπος και όχι τα αυτοκίνητα, στόχος είναι δηλαδή να διευκολύνονται πρώτα όλοι οι υπόλοιποι τρόποι μετακίνησης και τελευταία η μετακίνηση με αυτοκίνητα», εξήγησε ο κ. Βαρελάς. Στη Θεσσαλονίκη, η Ποδηλατοπορεία ξεκίνησε από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου και θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Εγνατία, Δωδεκανήσου, Λ. Νίκης, Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παπανδρέου, Κυδωνιών, Όλγας, Μ. Ανδρόνικου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Σαλαμίνος, Ν. Κουντουριώτη, Λ. Νίκης και τερματισμό στον Λευκό Πύργο.