Skip to main content

Ένταση διαδηλωτών με αστυνομία στο Πισοδέρι (φωτο+vid)

Οι διαδηλωτές κρατούν ελληνικές σημαίες και πανό στα χέρια, ενώ έχουν στηθεί ηχεία και ακούγονται τραγούδια για τη Μακεδονία.

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των διαδηλωτών, όταν ομάδα ατόμων προσπάθησε να σπάσει τον κλοιό και να κατευθυνθεί προς τις Πρέσπες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους εμποδίζουν να φτάσουν στο σημείο υπογραφής της συμφωνίας.

Από την πλευρά των συγκεντρωμένων εκσφεδονίστηκαν διάφορα μικροαντικείμενα και πέτρες και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν σταδιακά να συγκεντρώνονται στη Βίλγα Πισοδερίου για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Λιγό πριν τις 10.00 στο σημείο έφτασαν τα πρώτα λεωφορεία από Βέροια, Νάουσα, Κιλκίς καθώς και από Φλώρινα. Οι διαδηλωτές κρατούν ελληνικές σημαίες και πανό, ενώ έχουν στηθεί ηχεία και ακούγονται τραγούδια για τη Μακεδονία.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μερίδα ατόμων καλούσε τους διαδηλωτές να κινηθούν προς τις Πρέσπες. Ακολούθησε μικρή ένταση με τους διοργανωτές να καλούν τον κόσμο να μείνει στο σημείο. Ωστόσο, ορισμένα άτομα ξεκίνησαν με τα πόδια προς τις Πρέσπες.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», ώστε να υπάρξει μαζική παρουσία στις Πρέσπες.

Από νωρίς το πρωί δεκάδες λεωφορεία αναχώρησαν από διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμμετάσχει ο κόσμος στο συλλαλητήριο.