Skip to main content

Οι εθελοντές δίνουν ξανά λάμψη στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης (vid)

Τη δράση «Ξαναδίνουμε λάμψη στη Νέα Παραλία» ξεκίνησαν οι σήμερα οι εθελοντές - Κάθε Σαββατοκύριακο θα καθαρίζουν και θα καταγράφουν ζημιές και φθορές

της Αλεξίας Καλαϊτζή

Με βούρτσες, ξύστρες και σφουγγάρια ανά χείρας περίπου 100 εθελοντές ρίχτηκαν στη μάχη του καθαρισμού της παραλίας στην πρεμιέρα της δράσης του "Ξαναδίνουμε λάμψη στη Νέα Παραλία".

Ακολουθώντας τις οδηγίες των υπαλλήλων του δήμου, οι εθελοντές έπιαναν ο καθένας από ένα πόστο και προσπαθούσαν επίμονα να αφαιρέσουν με τα ειδικά εργαλεία και χημικά που τους δόθηκαν τα γκράφιτι στη Νέα Παραλία.

Η δράση αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης, της Alpha Bank, του κολλεγίου Ανατόλια και της ΧΑΝΘ, και θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακό για τα επόμενα δύο χρόνια. Οι εθελοντές από τους τρεις φορείς θα συγκεντρώνονται και μετά από υπόδειξη του δήμου Θεσσαλονίκη θα καθαρίζουν τμήματα της Νέας Παραλίας, θα φυτεύουν και θα περιποιούνται το πράσινο, ενώ θα εντοπίζουν και θα καταγράφουν ζημιές και φθορές. Στη φαρέτρα τους οι εθελοντές έχουν και ένα νέο μηχάνημα καθαρισμού από γκράφιτι και αποκαταστάσεως επιφανειών, δωρεά της Alpha Bank.

Την έναρξη σύντομα ενός προγράμματος "αντιγκράφιτι" ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς στο πλαίσιο της έναρξης της καινούργιας δρασης. 

Ο δήμος, διαθέτοντας πλέον και τα νέα μηχανήματα καθαρισμού, θα αναλάβει να σβήσει γκράφιτι σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως η παραλία, αλλά και σε μνημεία UNESCO της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Παππά ο δήμος θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει συνεργασίες με ομαδες όπως οι φίλοι της Νέας Παραλίας και οι Los Lampicos, αλλά και να προσεγγίσει τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ώστε, όπως λέει, να "βάλουμε και τα δημόσια σχολεία στο παιχνίδι".

Συμμετέχοντας σε τέτοιες δράσεις, τα παιδιά μαθαίνουν ότι δεν υπάρχει μόνο το "λερώνω την πόλη αλλά και την καθαρίζω", κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

"Μέχρι τώρα η δουλειά ήταν αρχικά σκληρή, γιατί έπρεπε να γίνει η προετοιμασία, μετά όμως όσο περνούσε η ώρα και ενεργούσαν τα χημικά, γινόταν πιο εύκολη. Η ευχαρίστηση από το αποτέλεσμα μας επιβράβευσε οπότε σίγουρα θα το ξανακάνουμε!", δήλωσε στη Voria.gr  για την εμπειρία της η εθελόντρια της ΧΑΝΘ Αλεξάνδρα Μαροπούλου