Skip to main content

Ξεναγηθείτε πρώτοι στη νέα μεγάλη έκθεση του Τελλόγλειου Ιδρύματος

Πρόκειται για τη δράση «Making of» της έκθεσης «Επιλογές ενός τολμηρού συλλέκτη. Συλλογή Σταύρου Τσιγκόγλου», η οποία εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 20/2.

Τη δυνατότητα να δει πρώτος μία νέα μεγάλη έκθεση και μάλιστα κατά την προετοιμασία της, δίνει σε κάθε ενδιαφερόμενο το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. στο πλαίσιο μιας πρωτότυπης δράσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 (από τις 10.00 έως τις 13.00).

Πρόκειται για το «Making of» της έκθεσης «Επιλογές ενός τολμηρού συλλέκτη. Συλλογή Σταύρου Τσιγκόγλου», η οποία εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 19.00, στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του Τελλογλείου.

Για μία ακόμη φορά, όπως έγινε με επιτυχία και στις εκθέσεις Ντελακρουά και Φιλιποτό τον περασμένο Οκτώβριο, το Τελλόγλειο, μέσω του «Making of» δίνει στους ενδιαφερόμενους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τα τελευταία στάδια των εργασιών που απαιτούνται για να παρουσιαστούν τα έργα στο κοινό, να συζητήσουν με τους συντελεστές της έκθεσης και να συμβάλουν στην προετοιμασία της.

Η έκθεση που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου αποτελεί την πρώτη παρουσίαση της Συλλογής Τσιγκόγλου, η οποία αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τη διαδρομή της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης μέσα από περισσότερα από 200 έργα ζωγραφικής, χαρακτικά και γλυπτά σημαντικών δημιουργών, όπως οι: Κ. Βολανάκης, Τσαρούχης, Στέρης, Χατζηκυριάκος Γκίκας, Γαΐτης, Μόραλης, Φασιανός, Κεσσανλής, Τσόκλης, Μυταράς, Ζογγολόπουλος, Χουλιαράς, Picasso, Miró, Dalí, Malevitch, Kokoschka, Στάμος, Αδαμάκος, Μορταράκος, Μαντζαβίνος, Άγγελος Παπαδημητρίου, Λήδα Παπακωνσταντίνου.

Τα εγκαίνια θα πλαισιωθούν από ένα ξεχωριστό χάπενινγκ: Ο εικαστικός, ηθοποιός, τραγουδιστής και περφόρμερ, Άγγελος Παπαδημητρίου και ο συνθέτης Κώστας Βόμβολος έχουν ετοιμάσει μια μουσική έκπληξη για να τιμήσουν τον συλλέκτη.

Δηλώσεις συμμετοχής για το «Making of…» στα τηλέφωνα 2310991610 και 2310247111. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 30 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διάρκεια έκθεσης έως: 26 Απριλίου 2017. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη & Πέμπτη 9.00 – 14.00, Τετάρτη & Παρασκευή 9.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00, Σάββατο & Κυριακή 10.00 – 18.00. Δευτέρα κλειστά.