Skip to main content

Χωρίς τέλος τα προβλήματα στον περιφερειακό Βόλου

Το «γόρδιο δεσμό» στην υπόθεση του περιφερειακού του Βόλου, που για μια ακόμη φορά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην κατασκευή του, καλείται να «κόψει», σήμερα, το υπουργείο Υποδομών.
Το «γόρδιο δεσμό» στην υπόθεση του περιφερειακού του Βόλου, που για μια ακόμη φορά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην κατασκευή του, καλείται να «κόψει», σήμερα, το υπουργείο Υποδομών.

Εργαζόμενοι στην κατασκευαστική εταιρία, που έχει αναλάβει το έργο, θα συναντηθούν, εκτός απροόπτου, με τον αρμόδιο υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη, προκειμένου να αναζητήσουν λύση για την αποπληρωμή δεδουλευμένων, αλλά και για την επανέναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, οι οποίες έχουν σταματήσει εδώ και τρεις μήνες.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές είναι ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ραντεβού, καθώς από την εξέλιξή του θα εξαρτηθεί αν θα μπορούν να προσβλέπουν σε γρήγορη καταβολή των περίπου 300 χιλ. ευρώ, που έχουν λαμβάνειν από δεδουλευμένα, επιδόματα και υπερωρίες ή αν θα δρομολογηθούν νέες δυναμικότερες κινητοποιήσεις εκ μέρους τους.

«Η συνάντηση είναι καθοριστική και μετά από αυτή θα αποφασίσουμε τι στάση θα τηρήσουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να φθάσουμε στο τέρμα. Δεν πάει άλλο», προειδοποιούσε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον Περιφερειακό, Βάιος Λαγοδόντης, υπενθυμίζοντας ότι η συγκεκριμένη εργολαβία στον περιφερειακό της πόλης είναι καθηλωμένη για πάνω από τρεις μήνες και πως στο διάστημα αυτό το προσωπικό, περίπου 50 άτομα, είναι σε επίσχεση εργασίας.

Τις προηγούμενες μέρες εντωμεταξύ οι εργαζόμενοι του περιφερειακού προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΕΥΔΕ Κάρλας στη Λάρισα, ενώ είχαν προηγηθεί αντίστοιχες κινητοποιήσεις και στη Νομαρχία Μαγνησίας. Συναντήθηκαν με το Διευθυντή της υπηρεσίας, κ. Δανιήλ, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι εντός της εβδομάδας πρόκειται να τους καταβληθούν οι 58.000 ευρώ που διεκδικούν μέσω της διαδικασίας της όχλησης. Όπως παραδέχθηκε ο υπηρεσιακός παράγοντας, η εταιρία στην οποία εργάζονται έχει φροντίσει για την αποστολή των μισθοδοτικών καταστάσεων και αναμένονται τα χρήματα από το Υπουργείο Υποδομών, πριν καταλήξουν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων.