Skip to main content

«Χτυπούσαν» βενζινάδικα, σούπερ - μάρκετ και ΕΛΤΑ

Στα δίκτυα της αστυνομίας πιάστηκαν τρεις νεαροί οι οποίοι από το Μάρτιο είχαν «χτυπήσει» τρία πρατήρια υγρών καυσίμων, ένα σούπερ- μάρκετ, ένα περίπτερο και ένα υποκατάστημα ΕΛΤΑ σε Θεσσαλονίκη και Χ
Στα δίκτυα της αστυνομίας πιάστηκαν τρεις νεαροί οι οποίοι από το Μάρτιο είχαν «χτυπήσει» τρία πρατήρια υγρών καυσίμων, ένα σούπερ- μάρκετ, ένα περίπτερο και ένα υποκατάστημα ΕΛΤΑ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Οι δράστες ηλικίας 24, 18 και 23 ετών συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν διαπράξει σωρεία ληστειών.

Συγκεκριμένα, στις 14 Αυγούστου του 2010 λήστεψαν βενζινάδικο στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, απ΄ όπου με χρήση σωματικής βίας  και την απειλή όπλου, αφαίρεσαν τις εισπράξεις της επιχείρησης, ύψους 1.000 ευρώ. Δύο μέρες αργότερα, εισέβαλαν σε βενζινάδικο στην οδό Λαγκαδά, όπου ακινητοποιώντας τον υπάλληλο με απειλή όπλου και με τη χρήση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ. Έξι μέρες αργότερα, «χτύπησαν» και πάλι σε βενζινάδικο αυτή την φορά στην περιοχή του Ευόσμου, όπου ο 18χρονος δράστης αφού τραυμάτισε με τη λαβή του όπλου τον εργαζόμενο της επιχείρησης, απέσπασε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ. Σε όλες τις περιπτώσεις ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, οι δράστες  χρησιμοποιούσαν δίκυκλο για την προσέγγιση και διαφυγή τους.

Τον ίδιο μήνα, λήστεψαν και περίπτερο στην Χανιώτη, απ΄ όπου αφαίρεσαν από την υπάλληλο 7.500 ευρώ. Τον Μάρτιο του 2010, οι τρεις νεαροί δράστες πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία με πυροβολισμό σε σούπερ μάρκετ στο 10Ο χλμ της Ε.Ο Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, αφαιρώντας από τα ταμεία 73 ευρώ.

Τον Ιούνιο εισέβαλλαν σε Υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ, στην περιοχή της Ηλιούπολης και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από τα ταμεία 6.908 ευρώ. Στο ενεργητικό τους οι δράστες είχαν και κλοπές δικύκλων, τις οποίες στη συνέχεια πουλούσαν.

Σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία και σε αποθηκευτικό χώρο του 23χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αφαιρεθέν, από την περιοχή των Συκεών δίκυκλο, μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας του 24χρονου, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής των ένοπλων ληστών, τρία κράνη μοτοσικλετιστή, με τα οποία οι δράστες κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους κατά τη διάπραξη των ληστειών, δύο ξιφολόγχες πολεμικού τουφεκίου, μία διόπτρα άρματος μάχης και ένα πιστόλι με γεμιστήρα και οκτώ φυσίγγια. Από την εργαστηριακή εξέταση, ταυτοποιήθηκε το συγκεκριμένο όπλο ως το μέσο πυροδότησης των φυσιγγίων που βρέθηκαν στη ληστεία του S/M και του περιπτέρου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Ανακρίτρια, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της εγκληματικής τους δράσης.