Skip to main content

Εξαφάνιση δύο Τούρκων υπαλλήλων από το προξενείο Θεσσαλονίκης

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι τα διαβατήρια και των δύο διπλωματών έχουν ακυρωθεί, και υπάρχει πιθανότητα να έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Την εξαφάνιση ζευγαριού Τούρκων διπλωματών, που εργάζονταν στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης τους τελευταίους 18 μήνες, μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πηγές στο διπλωματικό σώμα της Τουρκίας, οι αρχές της γειτονικής χώρας έχουν χάσει την επαφή με τους Muhammet T. και την Ceyda T., από την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ζευγάρι φέρεται να διατηρούσε δεσμούς με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου.

Οπως αναφέρει η Yeni Safak, αυτές οι πληροφορίες ήρθαν σε γνώση της από πηγή που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία της. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα διαβατήρια και των δύο διπλωματών έχουν ακυρωθεί, και υπάρχει πιθανότητα οι ίδιοι να έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα ενώ παραμένει άγνωστο το που έχουν καταφύγει.