Skip to main content

ΥΠΑΑ: Το 70% των πρατηρίων πουλάει σε τιμές κάτω του πλαφόν

Σε τιμές χαμηλότερες του πλαφόν πουλάει τα υγρά καύσιμα το 70% των πρατηρίων, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Το 70% των πρατηρίων πουλάει τα υγρά καύσιμα σε τιμές χαμηλότερες του πλαφόν, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, όπως αυτές προκύπτουν από τα στοιχεία των ελέγχων σε όλη τη χώρα.

Στον ισχυρισμό της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος ότι χιλιάδες πρατήρια έχουν αγοράσει και αγοράζουν σε τιμές μεγαλύτερες από τις τιμές του πλαφόν, με αποτέλεσμα να υφίστανται σοβαρή οικονομική ζημία, παράγοντες του υπουργείου αναφέρουν ότι ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι αληθής, ενώ σημειώνουν ότι οι πρατηριούχοι έχουν το περιθώριο να συμπιέσουν το περιθώριο κέρδους τους, καθώς περιλαμβάνονται εκπτώσεις στις τιμές που συμφωνούν με τις εταιρίες.

Στελέχη του υπουργείου διευκρινίζουν επίσης ότι το ύψος του πλαφόν ορίστηκε με βάση το μέσο όρο των τιμών της περασμένης Παρασκευής.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος καλεί τα μέλη της σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης στην Πλατεία Κάνιγγος αύριο στις 10 το πρωί και ζητεί από τις ενώσεις μέλη της, να οργανώσουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις την ίδια ώρα μπροστά σε όλες τις νομαρχίες της χώρας, ενώ επίσης αναμένεται οι εκπρόσωποι του κλάδου αύριο το πρωί να συναντηθούν στο υπουργείο με το γενικό γραμματέα Εμπορίου Στέφανο Κομνηνό.